Vânzătorul de iluzii a căzut în plasa polițiștilor! Bărbatul care a înșelat 94 de vâlceni cu joburi în Marea Britanie a fost arestat


La începutul acestei săptă­mâni, s-a reușit identificarea princi­palului suspect de comiterea mai multor fapte de înșelăciune, fiind prejudiciate 94 de persoane. În urma probatoriului, a rezultat faptul că tânărul de 27 de ani, din muni­cipiul Râmnicu Vâlcea, adminis­tra­tor al unei societăţi comerciale în perioada octombrie – decembrie 2014, a înşelat 94 de persoane promiţându-le  că le va asigura un loc de muncă în Marea Britanie, pretinzând astfel fiecărei victime 210 euro. Prejudiciul a fost estimat la aproximativ 20.000 de euro. Bărbatul a fost localizat  ca urmare a unui schimb suplimentar de infor­maţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul C.C.P.I. – I.G.P.R., acesta făcând obiectul unei semnalări în S.I.S. (Sistemul Informatic Schengen).
În urma cooperării poliţieneşti internaţionale cu autorităţile judi­cia­re spaniole, prin intermediul Bi­rou­lui SIRENE din cadrul Poliţiei Ro­mâne, poliţiştii au  putut să îi dea de urmă. Ulterior, bărbatul s-a în­tors în ţară şi a fost identificat pe raza oraşului de domiciliu, fiind con­­dus la sediul poliţiei pentru au­dieri. Faţă de acesta s-a luat mă­sura reţinerii preventive pentru o perioadă de 24 ore, fiind depus la Cen­trul de Reţinere şi Arestare Pre­ventivă din cadrul Inspec­to­ra­tului de Poliţie Judeţean Vâlcea. Ieri a fost prezentat instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Posting....