Vâlcencele nu au mişcat în faţa bucureştencelor de la CSM


• HCM Râmnicu Vâlcea – CSM 22-35 (8-18)

Duminică seara, la concurență cu publicarea estimărilor privind rezultatele din turul I al alegerilor prezidențiale, în sala Sporturilor „Traian” s-a disputat partida dintre HC Municipal Râmnicu Vâlcea și CSM București. Confruntarea dintre cele do­uă echipe s-a disputat în cadrul etapei a unsprezecea din Liga Națională, în tribune fiind prezenți peste 500 de spec­tatori. Așa cum era de așteptat, handbalul de calitate nu a lip­sit din această partidă, jucătoarele celor două formații ridi­cân­du-se la înălțimea așteptărilor. Din păcate pentru trupa pre­gătită de tehnicianul Dumitru Muși, HC Municipal a con­dus în această partidă preț de numai câteva zeci de secun­de, în startul partidei, după golul marcat de rusoaica Daria Ilina. Elevele fostei antrenoare secunde a CS Oltchim, dane­za Mette Klit, au intrat repede în joc, stranierele Martin, Da Silva și Torstenson, alături de fosta chimistă Patricia Vizitiu, și au pus repede stăpânire pe partidă. În minutul 13, CSM Bu­cu­rești conducea la patru goluri diferență, scor 4-8. Această diferență a sporit repede în favoarea grupării din București, dublându-se până în minutul 25, atunci când tabe­la indica 7-15. Golgetera noastră, Janina Luca, și-a făcut din nou datoria pe finalul partidei, însă golurile marcate de aceas­ta nu au reușit să mai reducă din ecart, Bucureștiul dis­tanțându-se la zece goluri până la pauza întâlnirii, scor 8-18.

Nimic nou sub soare după pauză. CSM s-a impus la treisprezece goluri diferență
Timpul petrecut la cabine nu s-a dovedit un sfetnic tocmai bun pentru elevele lui Dumitru Muși. Probabil conștientizând faptul că nu mai au nicio șansă la obținerea unui rezultat pozitiv în partea a doua a întâlnirii, râmnicencele au lăsat garda jos. Bucureștencele au profitat la maxim de situație și au oferit o demonstrație de virtuozitate. Scorul a căpătat proporții în favoarea oaspetelor, acestea distanțându-se la treisprezece goluri diferență în minutul 40 (tabela indica 11-24). Vâlcea a mai redus puțin din ecart pe final, jucătoarele noastre apropiindu-se la unsprezece, respectiv zece goluri în minutele 52 și 56 (scor 21-31). Finalul a aparținut tot jucătoarelor din Capitală. Sportivele pregătite de Mette Klit au punctat de trei ori consecutiv și au reușit să se impună la treisprezece goluri, tabela indicând la final 35-22 în favoarea CSM-ului.

HCM se află în afara obiectivului stabilit de conducere
În urma acestei înfrângeri, HC Municipal Râmnicu Vâlcea pierdut o poziție în clasamentul Ligii Naționale, ajungând pe locul zece. Situația a fost posibilă după ce prahovencele de la CSM Ploiești au trecut de ardelencele de la Mureșul Târgu Mureș. Astfel, în momentul de față, cu numai două etape înaintea finalului turului de campionat, echipa antrenorului Dumitru Muși se află în afara zonei locurilor de play-off, având 11 puncte acumulate. Ultima pozi­ție care asigură accesul în faza de elită, cea cu numărul opt, este ocupată de Unirea Slobozia (12 puncte). După cum au declarat la începutul campionatului, oficialii de la HCM și-au propus ca, la finalul sezonului regulat, echipa de la poalele dealului Capela să ocupe una dintre primele opt poziții și să obțină implicit calificarea în play-off.

Astăzi, meci demonstrativ cu fotbaliștii de la CSM
Dacă jocul cu CSM București a adus o dezamăgire pentru suporterii echipei râmnicene, jucătoarele doresc să îi încânte astăzi pe aceștia cu o inițiativă inedită. Astfel, cu începere de la ora 17.00, în Sala Sporturilor este programat un meci cum nu s-a mai văzut. Handbalistele de la HCM se vor duela pe teren cu fotbaliștii de la CSM! Mai întâi, în prima repriză, cele două tabere își vor măsura forțele la handbal (atunci când arbitru va fi Toma Pleșa), pentru ca, în cel de-al doilea „mitan”, sportivii susținuți financiar de Primăria Râmnicului să se întreacă la fotbal. În cea de-a doua repriză, arbitrajul va fi asigurat de președintele celor de la CSM, Bogdan Medrea.

Rezultatele etapei a XI-a
HCM Baia Mare – HC Zalău 30-24
Corona Brașov – Unirea Slobozia 33-23
CSM Ploiești – Mureșul Tg. Mureș 24-23
HCM Roman – Dunărea Brăila 25-24
Universitatea Constanța – Universitatea Cluj 33-28
Cetate Deva – SCM Craiova 21-23
HCM Râmnicu Vâlcea – CSM București 22-35

Clasament Liga Națională: HCM Baia Mare 30p, SCM Craiova 30p, CSM București 26p, Corona Brașov 26p, HCM Roman 20p, HC Dunărea Brăila 18p, HC Zalău 13p, Unirea Slobozia 12p, CSM Ploiești 12p, HCM Râmnicu Vâlcea 11p, Cetate Deva 10p, Universitatea Neptun Constanța 9p, Universitatea Alexandrion Cluj 8p și Mureșul Târgu Mureș 0p.
*primele opt poziții asigură calificarea în play-off