Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

2 august 2021

Vâlceanul din fruntea Romsilva a lansat: platforma profesională în domeniul forestier


Peste 50 de reprezentanți ai sectorului silvic și forestier, ai industriei mobilei, mediului universitar și științific, ai sindicatelor de profil, ai organizațiilor profesionale și de mediu au lansat joi, 18 iulie, la București, o platformă profesională în domeniul forestier. La eveniment au fost prezenți mai mulți reprezentanți ai unor asociații și instituții din domeniul forestier și al producerii mobilei, dar și directorul general al Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva, vâlceanul Gheorghe Mihăilescu.
Conform reprezentanților Romsilva, platforma la care facem referire își propune să fie cadrul oficial de dezbateri și discuții pentru consolidarea dialogului în cadrul sectorului forestier, pentru elaborarea unui viziuni privind dezvoltarea sectorului forestier românesc pentru perioada 2020 – 2030. Prin intermediul acesteia vor fi lansate, în contextul european și mondial, dezbateri pe tema legislației silvice, asigurarea suportului profesional pentru factorii decizionali și identificarea surselor de finanțare în domeniul forestier.
La finalul întâlnirii, directorul general al Romsilva, Gheorghe Mihăilescu în calitate de inițiator al acestei platforme profesionale, a lansat provocarea pentru toți cei prezenți, ca la următoarea întâlnire propusă a avea loc în luna septembrie, să se creioneze un document formal. Acesta ar urma să cuprindă elementele unei viziuni comune, propuneri de măsuri și obiective proactive și mai ales pragmatice, care să răspundă nevoilor tuturor sectoarelor implicate.

Etichete: , , , ,

Poți comenta aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole de la Impact