Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

13 aprilie 2021

Vâlcea revine pe harta automobilismului românesc


• în zilele de 4, 5 și 6 martie, în Balota, se va desfășura „Cupa Mărțișorului”

După succesul de care s-a bucurat în 2015, concursul automobilistic „Cupa Mărțișorului” revine la Vâlcea. Cu sprijinul Federației Române de Automobilism Sportiv, clubul ACS Team, în parteneriat cu Primăria comunei Racovița și numeroși sponsori din mediul privat, va organiza cea de-a doua ediție a „Cupei Mărțișorului”. După cum îi spune și numele, concursul se va desfășura la începutul primăverii, adică în zilele de 4, 5 și 6 martie. Locația în care va avea loc acest rally sprint este Balota.

Care sunt etapele concursului

Rally-sprintul cuprinde șase probe speciale, însumând 80 km de probă specială. Competiţia va debuta vineri dimineaţă cu recunoașterile traseului, urmând ca la ora 14.00 să i-a startul prima mașină pe probă specială. Aceasta însumează 10 km de macadam. A doua probă va avea loc la 5 km de localitatea Balota, fiind o probă specială mixtă în lungime de 17 km. La lăsarea serii, se va parcurge prima probă specială a zilei, dar în sens invers, la lumina farurilor.
În cea de-a doua zi a competiției, adică sâmbătă, participanții vor avea parte de trei probe speciale. Două dintre acestea sunt distincte și totalizează 30 km de macadam cu porțiuni de asfalt de câte doi km. Festivitatea de premiere va avea loc, duminică, 6 martie, la orele prânzului, în zona comandamentului competiţiei ce se va afla în localitatea Robeşti.

Ce spun organizatorii concursului

„Sunt încântat că putem aduce din nou judeţul Vâlcea în lumea sportului cu motor. În 2015, împreună cu câțiva prieteni sibieni, am hotărât să punem această idee în practică și am reușit. Este un eveniment automobilistic care sper să atragă, în 2016, și mai mulți participanți și spectatori pe probele speciale. Anul acesta, venim cu câteva noutăți si anume proba de noapte se va lungi cu 5 km și va fi introdusă o probă specială mixtă în prima zi a competitiei. Aceasta va avea o lungime de 17 km”, a declarat Marcu George, organizatorul celei de-a doua ediții a „Cupei Mărţişorului”. „Succesul din 2015 nu ar fi fost posibil fără susţinerea Primăriei Comunei Racoviţa si a autorităților locale ale municipiului Râmnicu Vâlcea. În 2016, ne vom bucura și de sprijinul Federaţiei Române de Automobilism Sportiv, care ne va ajuta să coordonăm cursa de la primele recunoașteri, adică din ziua de vineri și până duminică, la încheierea competiției. De asemenea, vreau să le mulțumesc și sponsorilor, care, și în acest an, și-au arătat susținerea pentru această competiție”, a mai adăugat Marcu George.
„Cupa Mărţişorului reprezintă interesul tinerilor pentru sportul cu motor și este un lucru mai mult decât pozitiv că există și tineri dorinici de a organiza competiţii sportive și nu doar de a pilota mașini de raliu. Acest eveniment va beneficia de o atenţie crescută din partea Federaţiei Române de Automobilism Sportiv, iar coordonarea cursei va fi munca noastră înaintea începerii sezonului competiţional 2016. Federaţia Română de Automobilism Sportiv doreşte să felicite încă de pe acum echipa ACS Cupa Mărţişorului Team si să o asigure de tot sprijinul pentru reuşita din 2016”, a declarat Ioan Badiu, secretarul general din cadrul Federaţiei Române de Automobilism Sportiv.
Ar mai fi de amintit faptul că această nou ediție a „Cupei Mărţişorului” este dedicată atât piloţilor licenţiati FRAS, cat si piloţilor amatori. Cupa Mărţişorului. Evenimentul automobilistic va fi desfăşurat cu ajutorul Primăriei comunei Racoviţa, în parteneriat cu Federaţia Română de Automobilism Sportiv și alți sponsori privați.

Etichete: , , , ,

Alte articole de la Alte sporturi