Eveniment auto retro „FABRICAT ÎN ROMÂNIA”, la Călimănești


Reprezentanții Filialei Vâlcea a Retromobil Club România au anunțat organizarea expoziției- eveniment „FABRICAT ÎN ROMÂNIA”. Evenimentul aflat la ediția a treia este programat a se desfășura sâmbătă, 27 mai 2023, în intervalul orar 10.00-15.00, în parcarea din fața Hotelului Central din stațiunea Călimănești.
„Evenimentul propune publicului vâlcean o selecție de automobile și motociclete, atestate ca vehicule istorice, fabricate la noi în țară, în mare parte în perioada comunistă, dar și câteva modele capitaliste. Se anunță a fi prezente circa 50 de mașini, mărcile Dacia, Aro, Oltcit, din mai multe județe din țară”, au anunțat organizatorii expoziției de mașini retro.

Retromobil Club România are peste 3.700 de membri

„La 25 de ani de la înființarea sa de către 21 de pasionați de vehicule istorice, Retromobil Club România constituie, la ora actuală, cea mai importantă asociație de profil din țară, fapt ce se datorează celor peste 3.700 de membri și eforturilor considerabile prin care restaurează și întrețin vechicule istorice ce se înscriu în patrimoniul tehnic și cultural național și mondial. Evenimentele automobilistice ale Retromobil Club România reunesc, în fiecare an, pasionați ai fenomenului, membri ai clubului și simpatizanți, în ocazii efervescente, de neuitat, în care generații diferite, de la copii la bunici, se reunesc și împărtășesc emoția și bucuria vieții alături de automobile istorice din diferite epoci. În 25 de ani de activitate, Retromobil Club România a reușit certificarea a peste 8.000 de vehicule istorice și a format o comunitate de 3.700 de membri, organizată în 41 de filiale județene, care desfășoară anual un program de peste 180 de evenimente retro”, se mai arată în comunicatul transmis de către organizatori.