Vâlcea pierde la Brest, după o primă repriză foarte bună


În urmă cu puțin timp, în Franța, s-a încheiat partida dintre Brest Handball și SCM Râmnicu Vâlcea, meci care a reprezentat debutul echipei noastre în actuala ediție a grupelor Ligii Campionilor. Gazdele porneau cu prima șansă la obținerea victoriei, Brest fiind cea mai bogată echipă feminină a continentului și a treia favorită la câștigarea trofeului. Vâlcea era dornică și motivată să răstoarne calculele hârtiei după începutul foarte bun de sezon prin câștigarea Cupei și a Supercupei României în fața CSM București.

Brest a condus prima dată în minutul 28!

Prima repriză a fost una foarte bună pentru vâlcence, sportivele pregătite de antrenorul Florentin Pera făcând în multe moment „legea” pe teren. Cu Diana Ciucă într-o formă de zile mari, dar și cu câteva dintre jucătoarele de gol în mare vervă, Vâlcea a condus mai mereu pe parcursul primei reprize, având chiar și trei goluri avantaj. În fața a peste o mie de spectatori (în Franța, meciurile se dispută cu public în tribune), jucătoarele de la Brest au «tremurat» în multe momente în fața vâlcencelor care păreau hotărâte și capabile să păstreze avantajul în favoarea lor. Abia în minutul 28 Brest a trecut pentru prima dată în avantaj pe tabela de marcaj (scor 12-11). Vâlcea a avut forța de a restabili egalitatea, prima repriză încheindu-se la egalitate, scor 12-12.

Franțuzoaicele au făcut diferența în repriza secundă
Încă din primele minute ale reprizei secunde, gazdele au oferit senzația că au revenit mai determinate de la vestiare, fiind hotărâte să oprească iureșurile vâlcencelor care le-au dat atâtea bătăi de cap în prima repriză. Vâlcencele au rezistat în primele zece minute ale reprizei secunde, Brest având un gol avantaj în minutul 40 (scor 17-16). Ecartul de pe tabelă s-a mărit decisiv în favoarea celor de la Brest după minutul 40. Franțuzoaicele au fost mai incisive în atac și mai hotărâte în apărare, tăind multe dintre posibilitățile vâlcencelor de a marca pentru a se menține în „cărțile” partidei. Au fost probabil și câteva momente psihologice în care franțuzoaicele și-au arătat plusul de experiență în această competiție de nivel înalt, momente care au făcut diferența. Brest s-a „trezit” când a trebuit și nu a repetat pașii greșiți pe care i-a făcut Bucureștiul week-end-ul trecut în partida cu SCM.
În minutul 50, misiunea vâlcencelor de a obține un rezultat pozitiv devenise deja destul de dificilă, Brest având cinci goluri avantaj (scor 23-18). Finalul a aparținut însă tot jucătoarelor din Franța, care au mai punctat de șase ori, pe fondul căderii (probabil în primul rând psihice) a vâlcencelor, care au mai marcat doar de trei ori. Partida s-a încheiat cu o victorie a Brestului la șapte goluri diferență, scor final 28-21.
Însă, în pofida eșecului la diferență relativ mare de goluri, Vâlcea nu s-a făcut deloc de rușine în această partidă, municipalele având, cel puțin până în minutul 50, spirit de luptă și mentalitate de învingătoare. Cei care au urmărit jocul au văzut că, atunci când se motivează la maxim, jucătoarele de la SCM Râmnicu Vâlcea pot face față oricărui adversar din Liga Campionilor și că, probabil, doar plusul de experiență pe care trebuie să îl câștige tinerele jucătoare de mare perspectivă (așa cum ar fi, doar un exemplu, Diana Ciucă) mai lipsește până la momentul în care Vâlcea va deveni un adversar de temut pentru oricare dintre echipele din Liga Campionilor. Numai privind saltul valoric uriaș pe care l-a făcut SCM în ultimii doi ani ne putem da seama cât potențial are această echipă și unde ar putea ajunge peste încă unul sau două sezoane!

Ce urmează pentru SCM

În etapa a doua din Grupa B a Ligii Campionilor, vâlcencele de la SCM vor primi vizita danezelor de la Odense Handbold. Meciul este programat în Sala Sporturilor „Traian”, sâmbătă, 19 septembrie 2020, cu începere de la ora 16.00.
În etapa a treia, SCM va evolua din nou în deplasare. Într-un joc programat sâmbătă, 26 septembrie 2020, municipalele vor călători tocmai până la Moscova pentru a înfrunta CSKA.

Posting....