Vâlcea pare să stăpânească furia pandemiei! Ultimele date arată inversarea trendului zilnic de infectări


Potrivit datelor Direcției de Sănătate Publică Vâlcea, actualizate la data de 22 septembrie 2020 (inclusiv), pe teritoriul județului nostru au fost confirmate, de la începutul pandemiei, 1.919 cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2. De asemenea, au fost înregistrate și 36 de decese, toate cazurile soldate cu deces prezentând și alte patologii asociate. În prezent, în unitățile sanitare dedicate din județul Vâlcea se află internate 109 persoane confirmate pozitiv. Starea de sănătate a acestora este următoarea: 35 sunt asimptomatice și cu forme ușoare ale infecției, 69 au forme medii și cinci sunt internate în secția ATI.
În ultimele 24 de ore au fost internate în spitalele din Vâlcea patru persoane confirmate pozitiv cu virusul SARS-CoV-2. La momentul actual, în județul Vâlcea există 16 focare active de infecție cu SARS-CoV-2, atât în cadrul unităților sanitare (patru focare), în centre rezidențiale (două focare), la agenți economici, cât și în cadrul cluburilor sportive (două focare).
Numărul persoanelor declarate vindecate până acum este de 928 din cele internate în unități sanitare de la începutul pandemiei. În județ, în baza definiției de caz și a protocolului medical, până la această dată, au fost realizate 16.487 de teste.
„În baza Legii nr. 136/2020, privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, Direcția de Sănătate Publică Vâlcea a emis, în ultimele 24 de ore, 23 de decizii de izolare și 34 de decizii de carantină. În prezent, 394 de persoane se află în carantină la domiciliu sau la locația declarată și 355 de persoane se află în izolare (anchetă epidemiologică – decizie de prelungire a izolării la domiciliu)”, au informat reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Vâlcea prin intermediul unui comunicat de presă.
• Material realizat cu sprijinul DSP Vâlcea