VÂLCEA avansează cu spor în «clasamentul groazei». Cine ne poate opri?


Mesaje RO-ALERT venite pe telefoanele vâlcenilor, numele județului nostru pronunțat pe la toate televiziunile (fără bani de mediatizare), cazuri de infectare zilnică de două ori cât media județeană națională și mai multe decât în toate celelalte patru județe ale Olteniei la un loc! Cam acesta este peisajul din ultimele patru-cinci zile în care s-a instalat, cu pași relativi mici, dar se pare că destul de siguri, județul nostru. Nu vă prezentăm nicio sarabandă de cifre care indică cine știe ce statistici legate de modul în care avansează Coronavirusul în Vâlcea comparativ cu ceea ce se întâmplă în alte județe din țară fiindcă știm că sunteți sătui de ele; mulți nu au răbdarea să mai stea să le analizeze.
Dar vă prezentăm un clasament. Unul al îngrijorării, al disperării și poate chiar la groazei! Acesta este cel mai relevant indicator al evoluției virusului în Vâlcea: rata infectării din ultimele 14 zile, raportată la o mie de locuitori. Iar aici, trebuie să vă spunem și să țineți bine minte, că vâlcenii s-au dovedit veritabili performeri. S-au infectat atât de mulți (și aici vorbim doar despre cei care sunt oficial confirmați) încât indicele județului nostru a depășit cu mult pragul de atenție de la 1,5 persoane la mia de locuitori. A ajuns la 2 persoane, iar acum se apropie de 2,5, într-un interval de nici două săptămâni. Probabil că, peste cel mult șapte zile, va ajunge la 3 persoane la o mie de locuitori. Adică am putea asista la o dublare în aproximativ 20 de zile. Iar de aici încolo nu vrem să mai venim cu estimări fiind ne veți acuza de teorii ale conspirației!

Toată situația se reflectă și în clasamentul național al infectărilor calculate la o mie de locuitori, unde Vâlcea a avansat câte un loc la două-trei zile. Acum se află pe locul trei național, dar primii doi clasați (București și Alba) stau deja cu emoții: Vâlcea vine tare din spate!
Lăsând gluma la o parte, trebuie spus că singurii care ne pot scoate din această situație sunt chiar cei care ne-au adus aici: toți vâlcenii din întreg județul (poate inclusiv cei care scriem sau citim aceste rânduri) care ar trebui să acorde mult mai multă importanță respectării măsurilor sanitare. Sau măcar să creadă în existența virusului!

Posting....