VÂLCEA A ATINS «BORNA NEAGRĂ» DE 400 DE DECESE COVID! Aproape jumătate au fost înregistrate în ultimele șase săptămâni!


Datele prezentate marți, 4 mai 2021, de către reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Vâlcea au fost încă o dată destul de sumbre! Dacă la nivel național ziua de marți a fost cea în care s-a ajuns la cazul de infectare cu Coronavirus cu numărul un milion, la nivelul județului nostru a fost anunțat al 400-lea deces provocat de infecțiile cu Coronavirus (și, evident, complicațiile cauzate de această infecție).
Astfel, potrivit datelor DSP Vâlcea, pe teritoriul județului nostru, de la începutul pandemiei și până în prezent, au fost confirmate 16.081 cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2 și s-au înregistrat 400 decese. La nivelul zilei de marți, în unitățile sanitare dedicate din județul Vâlcea se aflau internate 130 persoane confirmate pozitiv. Starea de sănătate a acestora era următoarea: 15 – asimptomatice și cu forme ușoare ale infecției, 103 – cu forme medii, 12 – internate în secția ATI. În județ erau înregistrate cinci focare de SARS-CoV-2, acestea fiind identificate la agenți economici și într-un centru rezidențial.
„În județ, în baza definiției de caz, a protocolului medical și a codului de caz atribuit de către DSP Vâlcea, până la această dată, au fost realizate 56.767 de teste prin tehnica RT-PCR. De asemenea, conform raportărilor laboratoarelor de analize, au fost recoltate, în regim screening și contra cost, 40.047 teste în vederea identificării virusului SARS-CoV-2. În total au fost realizate 96.814 de teste în județul Vâlcea. În baza Legii nr. 136/2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, 179 persoane se află în carantină la domiciliu sau la locația declarată și 127 de persoane se află în izolare (anchetă epidemiologică – decizie de prelungire a izolării la domiciliu). Menționăm ca datele sunt în continuă dinamică”, au informat, marți, reprezentanții DSP Vâlcea.

Apel către cetățeni

„Având în vedere numărul de cazuri de persoane confirmate cu virusul SARS-CoV-2 în ultima perioadă, recomandăm cetățenilor precauție, evitarea spațiilor aglomerate și a deplasărilor inutile, spălarea/dezinfectarea cât mai frecventă a mâinilor și purtarea măștii de protecție. Reamintim că Ministerul Afacerilor Interne a operaționalizat o linie TELVERDE (0800.800.165) la care pot fi sesizate încălcări ale normelor de protecție sanitară. Apelurile sunt preluate de un dispecerat, în sistem integrat, și repartizate structurilor teritoriale pentru verificarea aspectelor sesizate”, au mai transmis reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Vâlcea prin intermediul aceluiași comunicat de presă.
Sursă foto: Arhivă
Material realizat cu sprijinul DSP Vâlcea