Vâlcea – 128 de cazuri noi COVID-19…în ultima săptămână


Conform datelor furnizate de Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, în prezent, în județul Vâlcea, sunt trei focare în centre rezidențiale ale Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului  (Zătreni – 104 cazuri pozitive, Bistrița – 22 de cazuri pozitive și Lungești – 16 cazuri pozitive). Alte șase focare sunt la agenți economici din județ. Totodată, au fost dispuse măsuri urgente în cadrul unei grădinițe cu program prelungit din Râmnicu Vâlcea, unde, la sfârșitul săptămânii trecute, a fost diagnosticată pozitiv o persoană din cadrul personalului didactic preșcolar. În urma anchetei epidemiologice și a declarațiilor angajaților, a rezultat faptul că toți angajații au purtat echipament de protecție și că nu au fost contact apropiat cu persoana confirmată.

Numărul total de teste efectuate până în prezent este de 9.319, în ultimele 24 de ore fiind transportate un număr de  50 probe către laboratoare în vederea efectuării testelor SARS-CoV-2. La această dată, pe teritoriul județului, 327 persoane se află în carantină la domiciliu. Nu a fost înregistrată nicio solicitare pentru carantina instituționalizată.

Având în vedere creșterea îngrijorătoare a numărului de îmbolnăviri în județ (128 înregistrate numai în ultima săptămână), autoritățile județene fac un apel susținut la cetățeni să dea dovadă de responsabilitate pentru a-și proteja propria sănătate, dar și pe toți cei din jur. Conștientizarea pericolului determinat de infectarea cu noul coronavirus, precum și îndemnarea în mod respectos și a altor persoane să poarte mască de protecție, să păstreze distanța socială și să respecte cu rigurozitate recomandările medicilor privind igiena personală reprezintă elemente importante în gestionarea eficientă a acestei crize sanitare.

Sperăm ca vâlcenii (cei care nu s-au obișnuit încă să respecte aceste mici rigori) să realizeze că această boală s-a ridicat de la rangul de răceală-glumă la colț de stradă la niște cote care sunt din ce în ce mai greu de stăvilit, chiar și la nivelul județului nostru, unde, până nu demult, lucrurile păreau sub control.

Materialul a fost realizat cu pe baza datelor furnizate de Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției – 27 iulie 2020, ora 22.00