Universitatea Jolidon a părăsit competiţia fără vreun punct câştigat!


• ETO Gyor – Jolidon 37-26

Aflate la prima lor prezenţă într-o întrecere atât de puternică precum Liga Campionilor, vicecampioanele României au trebuit să se recunoască învinse în toate cele şase partide susţinute în cadrul Grupei B. Deşi au jucat dezinvolt în majoritatea meciurilor, lipsa de experienţă şi-a lăsat negativ amprenta asupra evoluţiei handbalistelor pregătite de Gheorghe Covaciu, ardelencele cedând pe rând, în dublă manşă, în faţa unor formaţii ca ETO Gyor (Ungaria), Krim Ljubljana (Slovenia) sau Podravka Vegeta (Croaţia).

Sâmbătă, în ultima etapă, Universitatea Jolidon s-a deplasat în Ungaria, acolo unde a întâlnit campioana acestei ţări, ETO Gyor. Clujencele au făcut şi de această dată un meci destul de bun (mai ales pe parcursul primei reprize), depăşindu-şi statutul de vicecampioană a României, acela de a proveni din campionatul unei ţări în care se spune că numai Oltchim contează. Ardelencele au oferit câteva „emoţii” celor 1.800 de spectatori maghiari prezenţi în tribunele arenei din Gyor, ţinându-se „scai” de gazde la scorul înregistrat pe tabelă. Însă, chiar dacă Gyor a intrat cu numai trei goluri avantaj la „cabine” (scor 17-14), unguroaicele au dezlănţuit „iadul” în actul secund. Clujencele s-au văzut nevoite să scoată tot mai des mingea din propria poartă, rezultatul final fiind unul care nu lasă loc de prea multe interpretări: Gyor – Jolidon 37-26!

Nicoleta Safta se întoarce la Oltchim

Împrumutată vicecampioanei României pentru a câştiga experienţă în meciuri atât de importante precum cele pe care Jolidon le-a disputat în actualul sezon al Ligii Campionilor, pivotul Nicoleta Safta se vede nevoită să revină la Oltchim după nici două luni petrecute la Cluj, sub comanda tehnicianului Gheorghe Covaciu. Motivul revenirii sale în tabăra campioanei României (acolo unde îi va fi foarte greu să evolueze fie şi câteva meciuri, din cauza numărului mare de jucătoare supervaloroase pe care Oltchimul le are în lot) este foarte simplu. Oficialii Universităţii Jolidon au dorit să apeleze la serviciile pivotului chimist de numai 18 ani pentru a dispune de suficiente handbaliste cu care să încerce obţinerea poziţiei a treia în clasamentul final al Grupei B. Însă, cum Jolidonul a ratat poziţia a treia în grupă (cea care asigură prezenţa în optimile Cupei Cupelor), aventura vicecampioanei României în cupele europene s-a încheiat încă din toamna acestui an calendaristic, handbalistele împrumutate de la alte cluburi special pentru meciurile internaţionale fiind nevoite să părăsească gruparea din Cluj.