Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

21 octombrie 2020

Undă verde studiului de fezabilitate pentru refacerea DJ 656 Olănești


În ultima ședință de Consiliul Județean, s-a aprobat documentația tehnico-economică, faza: Studiu de fezabilitate pentru obiectivul de investiții „Consolidare și refacere DJ 656 Olănești – Comanca – Tisa, km 0+000 – 8+874 (platformă drum, ziduri de sprijin, podețe)”. În perioada aprilie – iulie 2014, în județul Vâlcea, au avut loc ploi abundente care au dus la avarierea mai multor drumuri județene și a podurilor și podețelor situate pe acestea.  Printre drumurile afectate se află și DJ 656 Olănești – Comanca – Tisa. Drumul este important pentru comunitatea locală, reprezentând singura cale de acces către zonele turistice și pensiunile din amonte de Băile Olănești.
În zona tronsonului de drum cuprins între km 0 + 350 – km 0 +430 s-a produs o alunecare de teren cauzată de antrenarea unui volum mare de nisip și pietriș de către apele cu caracter torențial. Scurgerea aluvionară de mare volum de pe versantul din dreapta a acoperit platforma drumului pe o porțiune de cca. 40 m. Acestui tronson i se alătură altele, la fel de degradate. În prezent, este necesară corectarea sistemului rutier, refacerea acestuia pe o lungime de 1,2 km, construirea a 950 m de ziduri de sprijin, aplicarea de protecții pe versanții stâncoși, construirea a trei poduri, așternerea covorului asfaltic, refacerea acostamentelor și a sistemului de colectare și evacuare a apelor pluviale.
„Consiliul Județean a încheiat un contract cu o firmă de proiectare, specialiștii au realizat Studiul de Fezabilitate, iar tot ce era nevoie, în ultima ședință, era aprobarea acestuia și valoarea. Ulterior, trebuie găsită o soluție pentru includerea în bugetul județean, ori obținerea documentației pentru finanțarea pe situații de urgență. Ceva trebuie făcut pentru că starea Drumului Județean este aceeași. Face legătura dintre două localități: Tisa și Gurguiata, prima cu 50 de familii, cealaltă cu 30. Există o rută ocolitoare, dar când vremea nu este favorabilă, nu se mai poate circula”, a precizat, pentru ziarul nostru, Sorin Vasilache (foto), primar Băile Olănești.

Poți comenta aici

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole de la Politică și Administrație