UN VÂLCEAN A ÎNCERCAT SĂ ÎI FENTEZE PE POLIȚIȘTI ascunzând peștele braconat!


La data de 6 martie 2021. Polițiștii Serviciului de Ordine Publică și cei ai Secției 9 Rurală Pietrari au oprit, pentru control, pe Drumul Județean 651, pe raza comunei Stoenești, o autoutilitară. Aceasta era condusă de către un bărbat în vârstă de de 52 de ani, domiciliat în comuna Frâncești.
În urma verificărilor efectuate polițiștii au stabilit că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. De asemenea, în urma controlului efectuat autoutilitarei a fost descoperită cantitatea de 57,8 kg de pește specia șalău și crap, pentru care bărbatul nu deținea documente de provenință sau transport.
„A fost întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracţiunilor de deţinerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peştelui, icrelor ori produselor obţinute din pescuit, faptă prevăzută și pedepsită de art. 64 lit. h) din OUG nr. 23/2008 privind Pescuitul şi acvacultura şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 335 alin. 1 din Codul Penal”, au anunțat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea prin intermediul unui comunicat de presă.
Material realizat cu sprijinul Biroului de Presă al Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea