Un tânăr din comuna Alunu făcea trafic cu gazolină


• el a fost descoperit şi amendat de către poliţiştii oraşului Berbeşti
La data de 3 octombrie, în jurul orei 07.30, un tânăr de 23 ani, cu domiciliul în cumuna Alunu, a condus un autotu­rism pe raza oraşului Berbeşti. După control organizat de poliţie, s-a constatat că acesta transporta cantitatea de 330 litri de produse petroliere (gazolină), pentru care nu deţinea documente de provenienţă. Pentru fapta sa, tânărul a fost sancţionat contravenţional conform Legii nr. 20/2002, iar cantitatea de produse petroliere a fost confiscată.

Mafia transportatorilor de cărbune a primit mai multe lovituri
• poliţiştii din Tomşani şi Bărbăteşti au confiscat 13 tone de lignit
Tot în data de 3 octombrie, în jurul orei 15.30, un bărbat de 47 ani, din localitatea Frânceşti, a condus o autoutilitară pe raza localităţii Tomşani. La controlul efectuat de către poliţişti, s-a stabilit că acesta transporta cantitatea de 2.850 kg cărbune fără a deţine documente de provenienţă sau transport. Pentru fapta sa, şoferul a fost sancţionat contravenţional conform Legii nr. 12/1990, iar cantitatea de cărbune a fost confiscată.
În aceeaşi zi, un gorjean în vârstă de 29 ani, din localitatea Lupoaia, a condus o autoutilitară pe raza localităţii Bărbăteşti. După controlul efectuat de către poliţişti, s-a constatat că acesta transporta zece tone de lignit, marfă pentru care nu deţinea documente de provenienţă sau transport. Gorjeanul a fost sancţionat contravenţional, iar cantitatea de cărbune a fost confiscată.

Tineri cu alcoolul în sânge, la volan
Week-end-ul trecut, un râmnicean în vârstă de 29 ani a condus un autoturism pe bulevardul Tudor Vladimirescu din municipiu. După ce a fost oprit în trafic pentru un control de rutină, oamenii legii au constat că acesta avea o alcoo­lemie de 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză, a fost întoc­mit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul pe drumurile publice sub influenţa alcoolului.
Tot în week-end, în dimineaţa zilei de sâmbătă, un alt tânăr râmnicean, de această dată de numai 25 de ani, a fost depistat la volanul unui autoturism pe bulevardul Tineretului. În urma verificării cu aparatul etilotest, s-a constatat că acesta avea o alcoolemie de 0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat. Nici în cazul său oamenii legii nu au stat prea mult pe gânduri şi au întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul pe drumurile publice, sub influenţa alcoolului.

Un hunedorean a primit o amendă „babană”
• acesta a fost depistat în timp ce transporta 48 de oi pentru care nu deţinea documente sanitar-veterinare
În baza unui plan de acţiune, în zilele de 3, 4 şi 5 oc­tom­brie, poliţiştii din cadrul compartimentelor rutier şi siguranţă publică, în cooperare cu reprezentantul DSVSA Vâlcea, au desfăşurat activităţi specifice pe linia depistării transporturilor şi comercializării ilegale de animale. Cu această ocazie, a fost depistat un bărbat în vârstă de 41 ani, din localitatea Maceu, judeţul Hunedoara, în timp ce transporta, cu ajutorul unei autoutilitare, 48 de oi. În urma controlului, oamenii legii au constatat că bărbatul în cauză nu deţinea documente sanitar-veterinare pentru animalele trans­portate. Hunedoreanul a fost sancţionat contraven­ţional cu amendă în cuantum de 7.320 de lei.
Botoşănean, reţinut în Vâlcea pentru înşelăciune
Poliţiştii râmniceni, în colaborare cu cei din cadrul IŞJ Botoşani, au reuşit identificarea şi reţinerea unui tânăr de 24 ani, cu domiciliul în localitatea Coţuşca, judeţul Botoşani, cunoscut ca având antecedente penale. Acesta, în data de 24 septembrie, folosind metoda „accidentul”, a indus în eroare un bărbat din oraşul Călimăneşti, determinându-l să depună suma de 7.000 lei într-un cont. După ce a fost reţi­nut, suspectul a fost condus la sediul Poliţiei Municipiului Râmnicu Vâlcea. După ce a fost arestat preventiv pentru 24 de ore, el a fost deferit Judecătoriei Râmnicu Vâlcea, cu propunere de arestare preventivă.

Întâmplare tragi-comică în Râmnicu Vâlcea
Un bărbat s-a autoaccidentat după ce, beat fiind, a lovit cu maşina doi stâlpi
În noaptea de 5/6 octombrie, în jurul orei 02.00, un agent de pază care lucra pentru o firmă din sudul Râmni­cului a sesizat faptul că, la intersecţia străzilor Aurel Sacer­d­oţeanu cu Ştrandului, a avut loc un accident de circulaţie. La faţa locului a fost identificată o autoutilitară care se afla în afara părţii carosabile, fiind fixată între doi stâlpi de ali­mentare cu energie electrică, cu care intrase în coliziune.
Ulterior, acolo au intervenit echipajele CEZ Vâlcea şi ISU Vâlcea, iar conducătorul auto, un bărbat în vârstă de 36 ani, după ce a fost descarcerat, a fost transportat la Spitalul Judeţean. Acolo, medicii l-au diagnosticat cu fractură deschisă de cot drept, fractură de şold şi de femur drept. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,59 ml. alcool pur în aerul expirat. Cercetările vor continua pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor producerii evenimentului rutier.