Un nou serviciu social al Arhiepiscopiei Râmnicului


Serviciul social Centrul de consiliere și sprijin – Serviciu social acordat în comunitate persoanelor adulte a fost înfiinţat şi administrat de Arhiepiscopia Râmnicului, fiind acreditat de către Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice pentru asigurarea calității în domeniul serviciilor sociale. Beneficiarii serviciilor sociale acordate în cadrul Centrului de consiliere și sprijin – Serviciu social acordat în comunitate persoanelor adulte sunt familii în risc de sărăcie și excluziune socială, cu venituri reduse, din Municipiul Râmnicu Vâlcea și din localitățile limitrofe.
Pentru atingerea obiectivelor sale, Centrul utilizează metode active de identificare a beneficiarului. De regulă, acesta provine în special din următoarele medii:
• familii care se confruntă cu sărăcie și excluziune socială;
• persoane care sunt lipsite de sprijinul partenerului și/sau al familiei; persoane care își pierd locul de muncă sau locuința;
• persoane care se confruntă cu situații de presiuni sau li se încalcă drepturile;
• persoane care au nevoie de informare și consiliere.
Scopul serviciului social Centrul de consiliere și sprijin – Serviciu social acordat în comunitate persoanelor adulte este de a preveni și depăși situațiile de dificultate din cadrul comunității. Are sediul în str. Arhiepiscopiei, nr. 1, din municipiul Râmnicu Vâlcea.
Coordonator serviciu social: Viorica Adriana Iancu, Telefon 0734.207681, e-mail: viorica.adriana. iancu@gmail.com.
• Informații oferite de Arhiepiscopia Râmnicului