Un nou dosar penal pentru un nou incendiu


• de data aceasta este vorba despre incendiul produs la o pădure din Brezoi
De data aceasta, a fost întocmit dosar penal în cazul incendiului din Brezoi. Este vorba despre un incendiu, la litiera unei păduri de foioase, din Brezoi, în zona Debușare, produs săptămâna trecută de la gestul iresponsabil a uneia/unor persoane de a da foc în spații interzise. Ca și-n cazul incendiului din Malaia, au intervenit 80 de persoane care s-au luptat cu focul. Au intervenit angajați ISU Vâlcea, pompieri voluntari din Brezoi, personal de la ocolul silvic din zonă, elicopter de la Inspectoratul General de Aviație – Unitatea Specială de Aviație Cluj, fiind afectată o suprafață de aproximativ 25 ha.
„Acest eveniment, dar și cel produs în urmă cu 10 zile la Malaia au constituit obiectul unei analize în cadrul ședinței Grupului de Suport Tehnic pe probleme de salubritate și incendii, creat la nivelul Instituției Prefectului Vâlcea. În ambele situații, s-au întocmit dosare penale. De asemenea, toată documentația pentru cele 32 de incendii de vegetație, petrecute în județ în ultimele 10 zile, a fost înaintată către Inspectoratul Județean de Poliție Vâlcea, pentru efectuarea de cercetări, descoperirea autorilor și luarea de măsuri legale. Atenționez din nou pe cei care recurg cu bună știință la incendierea vegetației că vor fi subiecți activi ai infracțiunii de Distrugere, prevăzută de art.253 alin 4 C. penal. De precizat este faptul că se pedepsește şi tentativa la această infracțiune”, susține prefectul județului, Florian Marin.
Sâmbătă seara, conform datelor furnizate de către comandantul ISU Vâlcea, lt. col. Dan Pascaru, se realizaseră 47 de lansări apă din elicopter și s-a intervenit pedestru cu 58 de persoane.

Posting....