Un elev eminent aduce prima victorie tricoloră la Europeanul de box


• Andrei Musteț se află la doar un pas de o medalie continentală
Miercuri, în cea de a doua zi de întreceri la Campionatul European de box pentru cadeți, au fost 34 de meciuri în program. Între cei 68 de boxeri care și-au demonstrat calitățile pugilistice pe cele două ringuri instalate în Sala Sporturilor „Traian” s-au aflat și cinci români. Unul dintre ei a mers mai departe, marcând și prima victorie tricoloră la competiția organizată în municipiul nostru.
„În limitele categoriei 56 de kilograme, pe distanța a trei reprize de câte un minut și jumătate, Andrei Musteț (14 ani) s-a impus la puncte, cu o decizie împărțită (3-2), în fața ucraineanului Ivan Boreiko. Asistat la colț de antrenorul coordonator al lotului, Robert Băeatu, și de antrenorul său de la Pandurii Târgu Jiu, Ninel Geică, Musteț a dovedit că are inimă și calități ce îl pot duce departe. Cu atât mai mult cu cât are numai un singur an de box”, se arată într-un comunicat transmis de către organizatorii competiției.
„Este un copil foarte inteligent. Din clasa întâi până în a șaptea a luat numai premiul I la școală. Avem copii buni la Târgu Jiu”, a declarat antrenorul Ninel Geică. Prin această victorie, Andrei Musteț s-a apropiat la numai un singur pas de podiumul de premiere. El se va lupta sâmbătă, pentru un loc în semifinale, cu armeanul Akul Avetysian.

Rezultatele sportivilor români după primele două zile de concurs
Categoria 40 kg: Patrik Bocsi – Aider Abduraimov (UKR) 1-4
Categoria 46 kg: Alexandru Ungureanu – Icyar Sebahattin (TUR) 1-4
Categoria 48 kg: Adrian Florin Preda – Aleksandr Zyrianov (RUS) 0-5
Categoria 56 kg: Andrei Musteț – Ivan Boreiko (UKR) 3-2
Categoria 62 kg: Cătălin Florin Vicențiu – Maxim Ivasenco (MOL) 1-4
La finalul zilei secunde de meciuri care mai de care mai interesante disputate în Sala Sporturilor „Traian” din Râmnicu Vâlcea, președintele Federației Române de Box a oferit câteva declarații. Să vedem ce a avut de spus Vasile Cîtea: „A fost o zi încărcată, plină de meciuri. Am avut și noi cinci boxeri, dar, din nefericire, a mers mai departe numai unu. Au fost meciuri bune, de nivel ridicat, sunt sportivi la care se vede experiența superioară și faptul că au meciuri mai multe în picioare, lucru care nouă ne lipsește. Nu putem culege de unde nu am semănat. Mai sunt speranțe, aș spune că artileria noastră grea, cei 3-4 boxeri pe care mizăm pentru un drum cât mai lung, nu a intrat încă în concurs. Mă bucur că sunt foarte mulți antrenori din țară care participă și pot vedea nivelul la care trebuie să ne ridicăm. Sper să-și însușească lucrurile văzute aici și să le pună în practică”.