Un cunoscut chirurg A MURIT DE CORONAVIRUS. Era contact al unei paciente


Veste tragică în această dimineață de 19 mai. A fost anunțat decesul unui cunoscut chirurg de la Spitalul Universitar din București, care a murit după aproape două săptămâni de luptă grea cu temutul virus.
Este vorba despre Cătălin Bărbulescu, medic chirurg în cadrul Spitalului Universitar de Urgență din București, care era infectat cu Coronavirus. Medicul avea 65 de ani și fusese contactul unei paciente infectate cu COVID-19.
„Colegul nostru, dr. Cătălin Bărbulescu, a încetat din viață aseară (n. red. 18 mai 2020). Gândul nostru să urmărească permanent de acum acest om bun. Spitalul Universitar de Urgență suferă prima pierdere în această luptă cu vremurile”, au anunțat reprezentanții Spitalului Universitar, marți dimineață, pe pagina de Facebook a unității medicale.
Și reprezentanții Grupului de Comunicare Strategică al Guvernului României au venit cu o mențiune pe marginea acestui subiect. Ei au arătat că medicul era pozitiv la COVID-19 și suferea de mai multe afecțiuni: boală pulmonară obstructivă cronică (BPOC), hepatită C, diabet, sechele de tuberculoză. Cătălin Bărbulescu a fost internat inițial la Institutul «Matei Balș», iar din 7 mai se afla la Institutul «Marius Nasta», unde luni seară s-a produs decesul.
Medicul Cătălin Bărbulescu avea specializarea chirurgie toracică.
Conform datelor furnizate de reprezentanții Grupului de Comunicare Strategică din cadrul Guvernului României, la nivel național, până la data de 18 mai 2020, la nivel național erau infectate cu Coronavirus 2.625 de persoane din rândul cadrelor medicale și al personalului auxiliar.
Sursă foto: FACEBOOK Cătălin Bărbulescu