Un bărbat din Călimănești a fost Trimis în judecată pentru comerț cu produse contrafăcute


• „tunul” dat de acesta este de peste 2.000 de euro
Poliţiştii vâlceni de la Investigarea Fraudelor au finalizat cercetările în cazul unui bărbat din Călimănești, suspectat de comiterea a șapte infracțiuni referitoare la comercializarea de produse contrafăcute. Prin intermediul unui comunicat de presă, oamenii legii anunță că în cauză este cercetat Daniel G. Față de acesta au fost efectuate două percheziţii domiciliare. Acolo, au fost identificate peste 90 de articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte, prezentând elemente de contrafacere, ce conţineau însemne de mărci înregistrate, cu o valoare totală de aproximativ 7.000 lei. Produsele de îmbrăcăminte şi încălţăminte erau deţinute în vederea comercializării.
Astfel, poliţiştii au extins cercetările pentru încălcarea prevederilor Legii 84/1998 privind mărcile şi indicaţiile geografice. Oamenii legii au documentat activitatea infracţională a acestui bărbat, bănuit de săvârşirea a șapte infracţiuni de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare. Din cercetări a reieşit faptul că, din anul 2010, acesta ar fi comercializat către mai multe persoane, prin intermediul unui web-site, mai multe produse de vestimentaţie, ce purtau însemnele unor mărci înregistrate. S-a stabilit că prejudiciul este de peste 2.000 de euro, în dauna societăţilor care deţin marca înregistrată.
În urma probatoriului administrat de către oamenii legii, bărbatul a fost trimis în judecată sub aspectul comiterii a şapte infracţiuni de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare.