ULTIMELE SĂPTĂMÂNI în care râmnicenii pot beneficia de 10% bonificație la plata impozitelor locale


• administrația locală pune la dispoziție șase casierii și multiple modalități online pentru plata impozitelor
Cu două săptămâni rămase până la data de 31 martie 2023, când expiră bonificația de 10% pentru persoanele fizice sau juridice care își achită integral pe anul în curs obligațiile către bugetul local, contribuabilii din Râmnic încep să se prezinte în număr tot mai mare la casieriile municipale pentru plata impozitelor datorate. Pentru a evita, pe cât posibil, aglomerațiile, Primăria Râmnicului are deschise, la acest moment, șase puncte de încasare:
• la sediul Direcţiei Economico-Financiare din bulevardul Nicolae Bălcescu nr. 24 (Arenele „Traian”);
• la sediul Primăriei municipiului din strada General Magheru nr. 25 (clădirea „Socom”);
• la sediul Direcţiei de Evidenţă a Persoanelor din strada Regina Maria nr. 6;
• la Stadionul Municipal din Splaiul Independenţei;
• în cartierul Ostroveni, pe strada I.C. Brătianu (lângă Clubul Pensionarilor);
• în Piața Nord
Ultimele două puncte amintite vor fi închise după data de 31 martie 2023.

Impozitele se pot plăti și online

Sunt puse la dispoziţia cetățenilor mai multe modalităţi de plată online a impozitelor şi taxelor locale: secţiunea „Servicii electronice” de pe site-ul Primăriei Municipiului Râmnicu Vâlcea la adresa www.primariavl.ro, aplicația de mobil VâlceaOnline, portalul ghiseul.ro sau site-ul Direcţiei Economico-Financiare locale www.taxermvl.ro (pentru utilizatorii înregistrați anterior), la care se adaugă și terminalul de plată amplasat în galeria centrului comercial Shopping City.

Valoarea impozitelor a fost majorată doar cu 5,1%

Nivelul sumelor datorate bugetului local pentru anul 2023 nu a fost majorat, singura modificare față de anul trecut fiind indexarea unor impozite și taxe cu indicele de inflație de 5,1%, obligație impusă tuturor administrațiilor locale din țară de Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal.
Până la începutul lunii martie 2023, aproximativ 30% din contribuabilii locali (persoane fizice și juridice) achitaseră integral impozitele datorate pentru anul în curs, beneficiind astfel de reducerea de zece procente.