ULTIMA ZI în care vâlcenii pot subscrie la Programul TEZAUR în luna iunie


Așa cum v-am informat la momentul oportun, Ministerul Finanțelor Publice a emis, începând cu data de 7 iunie 2021, trei noi emisiuni de titluri de stat în cadrul Programului Tezaur. Acestea au maturități de 1, 3 și 5 ani, iar dobânzile aferente sunt de 2,95%, 3,35% și 3,65% / an. Titlurile de stat au valoare nominală de 1 leu și sunt în forma dematerializată.
„Titlurile de stat emise în cadrul programului Tezaur reprezintă, în continuare, o modalitate de economisire avantajoasă pentru populație. De aceea, încurajez toate persoanele fizice care dispun de lichidități să beneficieze de avantajele acestui program și să subscrie pentru titlurile Tezaur prin intermediul unităților Trezoreriei Statului sau ale Poștei Române”, a declarat ministrul Finanțelor Publice, Alexandru Nazare, printr-un comunicat transmis pe marginea acestui subiect.
Dobânda este anuală, plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile și se pot răscumpăra în avans. Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni. Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri.

Pe 28 iunie, titlurile de stat mai pot fi cumpărate doar de la Trezorerie!

Titlurile de stat au putut / pot fi cumpărate conform următorului calendar:
• între 7 – 28 iunie 2021 de la unitățile Trezoreriei Statului;
• între 7 – 24 iunie 2021 (pentru mediul rural) și 7 – 25 iunie 2021 (pentru mediul urban) prin Compania Națională Poșta Română.

Cine poate cumpăra titluri de stat?

Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. Veniturile obținute din investirea în oferta de economisire lansată de Ministerul Finanțelor sunt neimpozabile.
Fondurile obținute de Ministerul Finanțelor în calitate de emitent, ca urmare a emisiunii de titluri de stat, vor fi utilizate pentru finanțarea deficitului bugetar și refinanțarea datoriei publice.
Sursă foto: Arhivă