UEFA și-a încheiat vizitele de monitorizare pentru desfășurarea EURO 2020 la București


În perioada 13-15 ianuarie, o delegație a forului fotbalistic european a inventariat stadiul lucrărilor de aliniere a Arenei Naționale la standardul necesar găzduirii de meciuri ale Campionatului European. Delegația UEFA a avut în componență mai mulți specialiști, care au participat la discuții despre managementul stadionului. Operațiunile de meci care vor fi derulate în această vară au fost împărțite în 25 de proiecte de implementare, printre care se numără Acces, Ceremonii, Transport, ICT, Comercial, Operațiuni Media, Gazon, Tribune (scaune), Semnalizare și Orientare, Ticketing, Securitate.
Din partea română au participat la întrevederi persoanele responsabile cu organizarea EURO 2020 la București de la Primăria Capitalei, Federația Română de Fotbal și autorități locale și naționale.
După acest moment, monitorizarea proiectului nu se va mai realiza prin vizite periodice, ci prin prezența permanentă a UEFA la București și în toate celelalte 11 orașe-gazdă ale EURO 2020. Doi reprezentanți ai UEFA sunt deja detașați la București, lor adăugându-li-se alți manageri pe parcurs. La momentul demarării EURO, staff-ul UEFA din fiecare oraș-gazdă va fi compus din câteva zeci de manageri, localnici și străini.

Patru meciuri la București

Arena Națională va găzdui patru meciuri ale EURO 2020, după următorul program:
Meciuri în GRUPA C
14 iunie 2020, ora 19.00: Austria – PO*
18 iunie 2020, ora 16.00: Ucraina – PO*
22 iunie 2020, ora 19.00: Ucraina – Austria
*PO – câștigătoarea play-off-ul Nations League, care va fi desemnată pe 31 martie
Optimi de finală
29 iunie 2020, ora 22.00: 1F – 3A/B/C
Sursă foto și text: www.frf.ro