Tricolorele s-au confesat înaintea meciului de la Vâlcea: AMINTIRILE DE PAȘTE, din copilărie, sunt de neuitat


Pentru toată lumea, Paștele a lăsat amintiri de neuitat din perioada copilăriei. Vopsitul ouălor, venirea Iepurașului sau mini-competiția de ciocnit ouă la masa din familie le reaprind jucătoarelor sau antrenorului emoții puternice legate de tradiții sau de mâncarea preferată.
„Vopsitul ouălor era un ritual pe care îl făceam împreună cu ai mei înainte de Duminica Paștelui. Anul ăsta nu se va putea, însă poate ne aduce și nouă cineva la sală câteva ouă”, a precizat Eliza Buceschi, componentă a naționalei feminine de handbal a României.
„Îmi plăcea să vină Iepurașul. Așteptam să ne reunim cu familia, să mâncăm și să ne petrecem scurta vacanță împreună. Petreceam și ne bucuram de venirea primăverii. Paștele e o sărbătoare importantă în familia mea”, s-a destăinuit Cristina Laslo, jucătoatre convocată la echipa națională de handbal feminin pentru jocurile cu Feroe și Austria.
„Doar să vopsesc ouăle (îmi place n. red.). Că de mâncat nu-mi plac. Nu am o mâncare preferată de Paște. Cozonacul, în mare parte, dar nu pot să zic că e o mâncare preferată”, s-a confesat Bianca Bazaliu, colegă la echipa națională feminină cu primele două.
„Mama făcea drob foarte bun, o vecină de bloc făcea cozonac foarte bun. Nu uit bucuria aceea de a sparge oul în familie și poate ideea de mica, să îi zic, competiție. Deși, evident, sărbătoarea pascală nu e despre asta”, a punctat și Adrian Vasile, selecționerul naționalei feminine de handbal a României.

Meciurile cu Insulele Feroe și Austria, decisive

Concentrate pe obiectivul propus, calificarea la turneul final al Campionatului European din acest an, jucătoarele, dar și antrenorul, au mărturisit că nici o partidă nu este câștigată înainte, asta chiar dacă România pornește ca favorită atât cu Insulele Feroe, cât și cu Austria.
„Presiune există mereu. Știm că ne așteaptă două meciuri împotriva unor adversari poate mai facili pe hârtie, însă handbalul cred că este din ce în ce mai competitiv și echipele mici sunt mai puține. Vor fi două meciuri grele. Însă eu zic că ne vom califica la Campionatul European”, a atenționat Eliza Buceschi, componentă a naționalei feminine de handbal a României.
„Jucăm pe terenul lor, în Feroe, și am avut o deplasare destul de lungă până acolo. Timpul este foarte scurt de pregătire. Nu o să fie simplu deloc, dar ne dorim victoria. După ce vom bate Feroe și ne asigurăm punctele puse în joc, putem vorbi de Austria. Duminică, atunci când avem meciul cu Austria la Vâlcea sper să fim în cărți pentru calificare, să avem un meci reușit și să ne bucurăm de calificare”, a fost de părere și Cristina Laslo, colega Elizei la naționala feminină.
„Cred că, în general, în sport trebuie să te respecți în primul rând pe tine și trebuie să respecți adversarul în măsura în care niciodată nu trebuie să-l subestimezi. Despre Feroe acesta a fost primul lucru pe care l-am discutat înaintea meciului de anul trecut de la Mioveni: că nu avem voie să le subestimăm. Acesta e și cuvântul și ordinea de zi acum, iar pentru asta fetele nu trebuie să facă nimic altceva decât să intre în teren și să fie extrem de concentrate și conectate ca echipă, dar și individual pe sarcinile pe care le au. Încă nu discutăm foarte mult de Austria, pentru că e foarte important să o luăm pas cu pas. La echipa națională se spune că nu ai timp și cumva e normal. Activitatea e atât de comprimată încât dacă o folosești bine și corect îți va da și suficient timp pentru lucrurile importante”, a explicat Adrian Vasile, selecționerul naționalei feminine de handbal a României.

În meciul tur din Austria, româncele au evitat înfrângerea în ultima secundă!

Bianca Bazaliu a marcat în meciul tur, în ultima secundă, golul cu care România a terminat la egalitate în Austria, scor 33-33. Ea speră ca duminică meciul să fie mai ușor.
„Mi-aduc aminte tot meciul, nu doar acea fază. Într-adevăr am scos un egal acolo după ce la pauză am condus. Trebuie să jucăm aceste două meciuri de la minutul 1 până la minutul 60”, a avertizat și Bianca Bazaliu, jucătoare convocată la echipa națională pentru aceste meciuri.
• Material realizat cu sprijinul SPORTSNET GROUP