Trei nume grele din handbalul european revin la VÂLCEA


Tragerile la sorți pentru stabilirea componenței grupelor Ligii Campionilor de handbal feminin (ediția 2020/2021) s-au încheiat în urmă cu puțin timp. Cele 16 echipe au fost împărțite în două grupe. În cadrul ficărei grupe, se vor disputa nu mai puțin de 14 etape (toate echipele urmând să se întâlnească după clasicul format «fiecare cu fiecare»).
SCM Râmnicu Vâlcea a fost repartizată în Grupa B (a fost chiar «așezată» pe prima poziție a grupei prin tragere la sorți; o poziție pe care sperăm să se mențină până la finalul acestei faze a competiției, în luna februarie 2021).
Interesant de remarcat este că, dintre cele șapte adversare pe care sorții le-au scos în calea echipei noastre, trei dintre acestea au fost adversarele vâlcencelor și în precedenta ediție a Ligii Campionilor. Brest Handball (vicecampioana Franței) și Buducnost Podgorica (deținătoarea titlului în Muntenegru) au fost adversarele echipei noastre în prima fază a grupelor Ligii Campionilor în sezonul 2019/2020. ETO Gyor (campioana Ungariei și deținătoarea trofeului Ligii Campionilor în sezonul 2018/2019) va fi de asemenea una dintre adversarele echipei noastre, cele două grupări întâlnindu-se și în faza grupelor principale din ediția precedentă a Ligii Campionilor (sezonul 2019/2020 – o competiție întreruptă la faza sferturilor de finală din cauza epidemiei de Coronavirus).
Urmează așadar, pentru SCM Râmnicu Vâlcea, multe meciuri spectaculoase în toamna anului 2020, dar și în iarna de la începutul lui 2021. Echipele clasate pe primele două locuri în grupa de opt formații se vor califica în sferturile de finală. Echipele clasate pe pozițiile 3-6 vor merge în faza optimilor de finală. Ultimele două clasate vor fi eliminate din competiție.


Componența celor două grupe

GRUPA A:
 Metz Handball (Franța), Rostov Don (Rusia), Vipers (Norvegia), Team Esbjerg (Danemarca), Rail Cargo (Ungaria), CSM București (România), Bietigheim (Germania), Krim Ljubljana (Slovenia).
GRUPA B: SCM Râmnicu Vâlcea (România), ETO Gyor (Ungaria), Buducnost Podgorica (Muntenegru), Borussia Dortmund (Germania), CSKA Moscova (Rusia), Brest Handball (Franța), Odense Handbold (Danemarca), Podravka Vegeta (Croația).