Trei jucătoare de la SCM merg la Golden League, în Franța


La finalul acestei săptămâni, naționala de handbal feminin a României va participa la un puternic turneu amical ce va fi organizat în Franța. Reprezentativa tricoloră, pregătită de selecționerul Martin Ambros, va disputa trei meciuri în compania unora dintre cele mai puternice echipe naționale din lume. Joi, 21 martie, cu începere de la ora 21.30, România va întâlni reprezentativa gazdă, Franța. Sâmbătă, 23 martie, cu începere de la ora 18.00, tricolorele se vor duela cu multipla campioană olimpică, mondială și europeană Norvegia. Duminică, 24 martie, în ultima zi a turneului Golden League, cu începere de la ora 16.00, România va întâlni un alt nume greu al handbalului feminin mondial, Danemarca.
Pentru această amplă acțiune, turneul Golden League reunind poate cele mai valoroase patru echipe naționale ale momentului din handbalul feminin mondial, SCM Râmnicu Vâlcea are trei jucătoare convocate. Este vorba despre exact trio-ul care a fost prezent în lotul României și cu prilejul Campionatului European desfășurat, tot în Franța, în luna decembrie a anului trecut: portărița Yuliya Dumanska, pivotul Raluca Băcăoanu și extrema Cristina Florică.
SCM Râmnicu Vâlcea este echipa de la care vin cele mai multe jucătoare în lotul de 19 convocat pentru această acțiune. Alte trei formații dau câte două jucătoare în selecționata tricoloră: Minaur Baia Mare (Anca Polocoșer și Sonia Seraficeanu), Gloria Bistrița (Nicoleta Dincă și Laura Pristăvița), Siofok (Denisa Dedu și Gabriela Perianu).