Transportul în comun, reluat pe cinci trasee care fuseseră abandonate de transportatori


Așa cum ați aflat și în alte rânduri din paginile cotidianului nostru, în acest an, au existat situații în care unii dintre operatorii de transport din județul nostru au abandonat efectuarea curselor pe care, culmea, le câștigaseră în urma unor licitații. Prin aceste decizii, transportatorii respectivi au pus în dificultate, dacă nu chiar în imposibilitate, naveta zilnică a vâlcenilor din anumite zone, cei mai mulți mergând la serviciu sau la școli. Și ne mai întrebăm de ce fac copiii autostopul și se pot petrece oricând evenimente de genul celui mult mediatizat de la Caracal!
În ultima ședință de Consiliu Județean, aleșii județului au identificat soluții pentru rezolvarea acestei situații. „Am făcut demersuri să obținem cadrul legal și, în final, am reușit să acoperim și aceste trasee. În ședința ordinară din data de 28 octombrie 2019, consilierii județeni au aprobat proiectul de hotărâre privind atribuirea pe o perioadă de 60 de zile, cu posibilitatea prelungirii atribuirii până la organizarea licitațiilor electronice, dar nu mai mult de 12 luni, a cinci trasee județene abandonate de transportatori. Proiectul de hotărâre mai cuprinde și eliberarea licențelor de traseu operatorilor declarați câștigători în ședința de atribuire din data din 10 octombrie 2019”, a declarat Constantin Rădulescu, președintele CJ Vâlcea, pe marginea acestui subiect.
Astfel că, începând cu data de 1 noiembrie 2019, cele cinci trasee județene care vor fi din nou acoperite de transportatorii în comun sunt:
• Râmnicu Vâlcea – Băile Govora (traseu 002);
• Drăgășani – Glăvile – Râmnicu Vâlcea – Oltchim (traseu 022);
• Râmnicu Vâlcea – Frâncești – Păușești Otăsău (traseu 053);
• Râmnicu Vâlcea – Băbeni – Popești (traseu 055);
• Râmnicu Vâlcea – Băbeni – Roșiile – Romanești (traseu 056).