Tragedia din Alunu nu rămâne fără ecou în rândul parlamentarilor vâlceni: Deputatul Cristinel Marian solicită realizarea unei anchete cât mai obiective


Aşa după cum aţi putut afla din ediţia electronică a publicaţiei noastre, liniştea judeţului a fost tulburată vineri de o veste cutremurătoare venită din comuna Alunu. În jurul orei 08.50, în timp ce se afla în pauza de la finalul primei ore, un elev de clasa a VIII-a şi-a pierdut viaţa în urma unui pariu copi-lăresc. Acesta dorea să le arate colegilor săi că poate ridica un capac greu din beton, ce acoperea fosa septică goală şi dezafectată din spatele şcolii în care copiii învăţau. Numai că, din neatenţie, în timp ce se chinuia să ridice capacul, elevul din satul Colteşti a alunecat şi a căzut în interiorul fosei. Din nefericire, la numai 14 ani, Claudiu Adrian Cristea şi-a găsit acolo sfârşitul, lovindu-se cu capul de beton. Ieri, în jurul prânzului, inspectorul şef al IŞJ Vâlcea şi poliţiştii au ajuns la faţa locului în vederea cercetării cauzelor în care s-a produs evenimentul.

Această veste a ajuns şi la urechile parlamentarilor vâlceni, primul care şi-a exprimat un punct de vedere fiind deputatul Ion Cristinel Marian. Prin intermediul publicaţiei noastre, preşedintele filialei Vâlcea a Partidului Poporului – Dan Diaconescu şi-a manifestat compasiunea pentru părinţii şi apropiaţii elevului decedat, nevoiţi, iată, să treacă printr-o mare suferinţă, dar a dorit şi să tragă un semnal de alarmă. Reprezentantul vâlcenilor în Camera Deputaţilor a cerut în mod expres ca toţi cei implicaţi în realizarea anchetei demarate ieri să dea dovadă de maxim profesionalism, izolarea fosei septice să fie realizată cât mai rapid cu putinţă, iar cei vinovaţi pentru moartea elevului să fie traşi la răspundere. „Cu mare regret am aflat astăzi despre producerea nefericitului eveniment din comuna Alunu. Nici nu ştiu cum pot să îl numesc. Doar o mare tragedie. O tragedie care a avut loc în urma unui joc copilăresc, dar pe fondul unei neglijenţe crase a celor care trebuiau să izoleze acea fosă septică, dezafectată din câte am înţeles. Tocmai de aceea, solicit în mod expres celor care au demarat ancheta în zonă să fie cât mai obiectivi, să ia de urgenţă măsura izolării fose şi să nu uite de tragerea la răspundere a celor care se fac vinovaţi de neglijenţa ce a condus la producerea tragediei. Indiferent cine ar fi aceia, începând de la reprezentanţii firmei care a construit fosa şi până la directorul şcolii, ei trebuie să ştie că se fac vinovaţi de moartea unui copil. Sunt alături de familia elevului dispărut astăzi dintre noi şi transmit sincere condoleanţe părinţilor săi” (…) „Vedeţi cum stau lucrurile. S-a tot vorbit zilele şi săptămânile trecute despre introducerea manualelor electronice în şcoli, la nivelul primelor clase ale învăţământului primar. Nu spun că aceste manuale nu ar fi ceva bun, ar fi chiar extraordinar să fie introduse. Însă, şcolile româneşti, sau cel puţin cele din mediul rural, poate nu sunt în totalitate pregătite pentru asta. Cred că ar trebui să ne ocupăm mai întâi de rezolvarea problemelor stringente, să nu mai existe şcoli cu toaleta în curte, fără alimentare cu apă, fără instalaţii de încălzire, iar apoi să ne gândim la diverse soluţii inovative”, a punctat, ieri, deputatul PP-DD, Ion Cristinel Marian.

Posting....