Tineri, reţinuţi pentru furt


În noaptea de miercuri spre joi, poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Rm. Vâlcea,  i-au prins în flagrant pe : C. Ionuţ Iulian, de 27 de ani, Ţ. George Alin, de 20 de ani şi G. Ion Adrian, de 25 de ani, care, prin demontare, au sustras de la  autoturisme parcate pe raza municipiului Rm. Vâlcea, geamurile oglinzilor retrovizoare, cauzând un prejudiciu de aproximativ 5.000 lei. Potrivit IPJ, cauza face obiectul dosarului penal, în care cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii a cinci infracţiuni de furt calificat  fapte prevăzute şi pedepsite de art. 228 şi 229 CP. Cei 3 tineri au fost conduşi la sediul Poliţiei municipiului Rm. Vâlcea, iar în urma probatorului administrat în dosarul penal, s-a dispus  reţinerea pe bază de ordonanţă, pentru 24 ore, urmând ca, în ziua de 21.11.2014, să fie prezentaţi   Judecătoriei Rm. Vâlcea, cu propunere de arestare preventivă .

„Plouă” cu bețivi în trafic

Conform IPJ, în cursul serii de joi, 20 noiembrie a.c., în jurul orelor 23.10, a fost depistat C. Gheorghe, de  48 de ani, din localitatea Cernişoara. Bărbatul a condus un autoturism  pe Drumul Naţional 64, având o alcoolemie de  0.80 mg/l alcool pur în aerul expirat. Pe numele acestuia a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice, sub influenţa alcoolului.

Irinel, spaima austriecilor prins la Prundeni
Joi, lucrători din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale – Biroul Urmăriri împreună cu poliţişti din cadrul Postului de Poliţie Prundeni, l-au identificat şi reţinut pe D. Alexandru Irinel, de 23 de ani. Autorităţile din Austria au emis pe numele său, mandat european de arestare, pentru comiterea mai multor infracţiuni de furt cu un prejudiciu de peste 20.000 euro. Tânărul a fost depus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv Argeş, urmând a fi prezentat la Curtea de Apel Piteşti cu propunere de arestare în vederea extrădării.

Mopediștii, un pericol real
În ziua de 20 noiembrie a.c., în jurul orelor 17.30 a fost depistat C. Gheorghe, de 38 de ani ,în timp ce conducea un moped , pe raza localităţii Copăceni, fără a avea permis de conducere şi o alcoolemie de 0.55 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatului i s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără a avea permis de conducere şi conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice.

Accident rutier la Drăgășani
Poliția informează că, în dimineaţa zilei de 21 noiembrie a.c., în jurul orelor 05.55 B. Gheorghe, de 82 ani, în timp ce împingea un cărucior pe partea carosabilă , pe raza municipiului Drăgăşani, a fost lovit din spate de un autoturism condus de către F. Gheorghe, de 56 ani din Drăgășani, care se deplasa în aceeaşi direcţie de mers. În urma evenimentului rutier a rezultat rănirea uşoară a pietonului. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Poliţiştii au întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală.