Testul primarilor: Renga – băiat bun în vremuri (g)rele!


Schimbarea prefectului județului Vâlcea este privită, din teritoriu, cu opinii aproape unanim pozitive lui Radu Renga. Un succint sondaj arată că fostul prefect a trecut drept „băiat bun” și nu sunt mulți primari care să-i găsească nod în papură. Dar nici realizări memorabile cu care să câștige vreun rând în cartea de istorie a județului…
Constantin Bănacu, primar PSD Bărbătești: „Domnul Renga a avut două mandate complet diferite, din punctul meu de vedere și al comunității noastre. În primul, am avut o relație foarte rece, aproape conflictuală. Mă rog, am înțeles apoi contextul politic și restul… Pentru acei ani, cred că i-aș da cu greu nota 5. Apoi a urmat acest mandat, în care l-am simțit cu totul alt om față de mine și Bărbătești: infinit mai deschis, mai receptiv și mai cu bun simț, de ce să n-o spun. Pentru al doilea său mandat, i-aș da nota 9. Faceți dumneavoastră, media, vă rog! Îl cunosc pe noul prefect, domnul Marin, și am o părere foarte nună despre dumnealui și CV-ul său.”
Dumitru Blejan, primar PSD Scundu: „Am avut o relație OK, cu un om OK. Nu prea știu eu ce influență sau putere mai are această instituție, dar pe mine, atunci când a fost cazul, m-a ajutat mereu. Așa că îi dau un 9, iar pentru noul prefect, am și o urare: cel mai bun lucru pe care l-a făcut Renga să fie cel mai rău lucru reușit de Marin!”
Nicolae Voicescu primar PNL Fârtățești: „Florian Marin e băiat bun! Renga merită nota 9, mi-a plăcut colaborarea pe care am avut-o, e un tip citit și a fost mereu gata, nu l-am prins niciodată nepregătit, adică a tras mereu aer în piept când m-am dus cu problemele mele și a căutat soluții! Marin mi se pare un tip foarte serios, e o alegere bună. A lucrat într-un sistem de disciplină și ordine, a avut rezultate bune la IPJ!”
Viorel Radi, primar PSD Bunești: „A fost un prefect bun, nu sunt eu cel care să-i noteze activitatea! N-am dat ocazia niciodată nimănui să ne pună în conflict cu Prefectura. Repet, eu apreciez munca depusă de domnul Renga! Asta e politica…”
Doru Diaconu, primar PNL Roșiile: „Noi n-am avut nici un litigiu, așa că relația a fost una… foarte bună! Nu-l cunosc decât din presă pe noul prefect, domnul Marin, mă aștept să aducă mai multă disciplină și celeritate situațiile de urgență și restul cazurilor în care este, în general, implicată instituția!”
Dumitru Pearcu, primar PSD Tomșani: „Colaborările avute cu toți prefecții au fost la un nivel foarte bun! N-am avut niciodată probleme așa că, mă aștept, ca și colaborarea cu domnul Marin să fie foarte bună! Eu nu am avut probleme cu nici un prefect. Îi dau notă de trecere pentru orice punct de vedere… În fond, noi nu avem de aplicat decât legile țării și să ne salutăm! Nimic mai mult!”
Toma Peștereanu, primar PSD Costești: „Mie mi-a plăcut cum s-a mișcat Renga, merită un 9! Mai ales, pe problema carierei Bistrița! Așteptările pentru domnul Marin sunt foarte mari și eu îi doresc succes!”
Mihai Mateescu, primar PNL Băile Govora: „Radu Renga este un om de nota 10 și a fost un prefect la fel. Nu am nimic să-i reproșez, dimpotrivă! A fost un exemplu de receptivitate și celeritate. Mă aștept la o colaborare pe aceleași coordonate cu noul prefect, adică fără nici cel mai mic partizanat politic și o implicare totală în sprijinirea administrațiilor și administratorilor!”