„Terra – singura noastră casă”


• acesta este numele unei acțiuni pe teme de mediu desfășurată la sediul Bibliotecii Județene

Joia trecută, la Centrul de Informare Europe Direct Vâlcea s-a desfășurat o acțiune care a readus în spațiul public tema schimbărilor climatice. Sub genericul „Terra – singura noastră casă”, participanții la dezbatere au discutat despre cele mai importante schimbări în domeniul climatic, dar și despre modalitățile concrete în care noi toți putem contribui la protejarea mediului în care trăim.
„O uniune a energiei rezilientă și cu o politică privind schimbările climatice orientată spre viitor constituie una dintre temele de dezbatere prioritare ale actualei Comisii Europene. Invitații Centrului Europe Direct Vâlcea au fost Felicia și Marius Ienculescu-Popovici, de la Asociația Greenitiative, organizație de mediu și dezvoltare durabilă. Aceasta a implementat proiectul «Platforma Şcoli verzi», ce vizează introducerea eco educaţiei în şcolile gimnaziale din România, cu scopul de a forma generaţiile schimbării”, se arată într-un comunicat de presă emis pe această temă.
La eveniment au participat elevi de gimnaziu de la Colegiul Național de Informatică „Matei Basarab”, coordonați de către profesoarele Gabriela Preda, Loredana Nica și Mariana Stanca. De asemenea, la dezbateri au fost prezenți și elevi de liceu, voluntari ai Centrului de Informare Europe Direct Vâlcea.