„Telenovela” căutărilor de antrenori pare aproape de final: cine ar putea prelua naționala de handbal feminin?


Astăzi, 14 ianuarie, în urma întrunirii Comisiei Tehnice a Federației Române de Handbal, tehnicianul echipei SCM Craiova a primit votul majorității membrilor pentru a prelua postul de antrenor principal al naționalei feminine de handbal feminin. Bogdan Burcea a primit 10 voturi din cele 14 exprimate, celelalte opțiuni ale celor care și-au exprimat intențiile mergând către Ovidiu Mihăilă de la Gloria Buzău (două voturi), respectiv Horațiu Pașca de la Gloria Bistrița-Năsăud (două voturi). Votul exprimat în Comisia Tehnică va fi spus aprobării în Consiliul de Administrație al FRH. În cazul în care va fi aprobată această procedură, Bogdan Burcea îi va succeda suedezului Tomas Ryde, care a fost demis la începutul lunii ianuarie din cauza rezultatelor slabe pe care naționala feminină le-a înregistrat la Campionatul Mondial din Japonia (desfășurat în luna decembrie a anului trecut).

Bogdan Burcea nu are licență Master Coach!

Dacă îl vor instala la timona echipei naționale, reprezentanții FRH vor primi la pachet o problemă adițională. Cum Bogdan Burcea nu deține licență de Master Coach, oficialii de la FRH vor trebui să convingă să semneze cu echipa națională și un antrenor care deține o astfel de licență. O variantă în acest sens ar fi reprezentată de Ovidiu Mihăilă de la Gloria Buzău.
Reamintim că și antrenorului de la SCM Râmnicu Vâlcea i-a fost propusă funcția de selecționer al echipei naționale. Deși și-ar fi dorit, Florentin Pera nu a putut da curs ofertei venite dinspre FRH din cauza programului foarte aglomerat pe care îl are în pregătirea campioanei României. Lunile acestea, SCM Râmnicu Vâlcea va susține foarte multe meciuri importante pe trei fronturi: grupele Ligii Campionilor, campionatul intern și Cupa României.
Sursa foto: AGERPRES