Tăierea lemnelor și mistreții, cele mai stringente probleme din Pietrari


Problemele reale ale comunității din Pietrari sunt cele legate de tăierea lemnelor și animalele sălbatice, care nu doar că s-au înmulțit, ci fac adevărate ravagii pe terenurile agricole din localitate.
„Populația este îmbătrânită; vine sezonul rece și încă avem probleme cu Ocolul Silvic. Solicităm prezența celor de la ocol, dar până vin…E greu, ce mai! Omul trebuie să stea cu telefonul la ureche, cu lemnele încărcate în căruță sau utilaje până ce vin cei de la Ocolul Silvic. Ce justifică legat de întârzierea lor? Faptul că nu au oameni suficienți. Bătaie de joc! Plătesc banii degeaba. Consider că noi am fi fost mai competenți”, a declarat edilul Nicolae Moraru.
O altă problemă arzătoare este legată de înmulțirea animalelor sălbatice. Într-o primă fază, mistreții. Aceștia s-au înmulțit, fac prăpăd la greu în terenurile agricole ale oamenilor și seamănă și teamă în rândul acestora.
„Mistreții au ajuns până-n curțile oamenilor. Au intrat chiar și pe stadion. S-a creat o adevărată panică în rândul populației care nu mai poate ajunge nici la terenuri, dar nici să le cultive nu mai au curaj. Mai nou, a apărut și ursul. Despre despăgubiri nu mai zic nimic. Se pare că cei care trebuie să treacă la luarea unor măsuri au mai mare grijă de sălbăticiuni decât de oameni”, a mai precizat primarul Nicolae Moraru.
În opinia edilului Moraru, primarii sunt cei care cunosc cel mai bine problemele comunității, dar, din păcate, nu sunt luați în seamă. Deja devine clișeu expresia „se vine doar la alegeri”, dar și primarul recunoaște că așa stau lucrurile și-n Pietrari. Așteaptă opinii și comunicare și din partea celor cu inițiative legislative, cei care chiar ar putea schimba lucrurile.