Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

13 aprilie 2021

SURPRIZĂ IMENSĂ în Liga Florilor: CSM București nu a fost în stare să învingă ultima clasată!


Se pare că Sala Sporturilor „Traian” din Râmnicu Vâlcea nu le-a mai purtat handbalistelor de la CSM București același noroc precum în meciul disputat sâmbătă, 6 martie, în optimile Ligii Campionilor, contra echipei râmnicene. Marți, 9 martie, echipa Primăriei Capitalei a evoluat, tot la Râmnicu Vâlcea, într-un meci din cadrul etapei a XII-a a Ligii Florilor de handbal feminin – Sala „Traian” fiind gazdă pentru toate cele șapte partide programate în cadrul acestei runde.
Redutabila grupare din București a întâlnit una dintre cele mai modeste echipe din prima ligă de handbal feminin românească, CSU Cluj-Napoca. CSM București a făcut deplasarea către Râmnicu Vâlcea în dimineața de marți, jocul fiind programat cu începere de la ora 13.00. De altfel, antrenorul bucureștencelor (și selecționerul echipei naționale feminine a României) Adi Vasile nici nu a folosit toate handbalistele de mare valoare pe care le are în lot, unele nefăcând nici măcar deplasarea spre Râmnicu Vâlcea. Ce putea să se întâmple? CSM București are oricum un lot înțesat cu vedete, avea unsprezece victorii în tot atâtea partide disputate în acest sezon al Ligii Florilor, este calificată în optimile de finală ale Ligii Campionilor, cu șanse mari de a atinge faza sferturilor după meciul tur de sâmbătă. Chiar putea să se întâmple ceva, tocmai contra ultimei clasate din Liga Florilor, dacă în echipa Bucureștiului nu s-ar afla Neagu, Grubisic sau Lazovic!? Ei, uite că da!

Clujul a condus la pauză

Pentru că le-au tratat în mod evident într-un stil de superioritate pe clujence, bucureștencele au avut prima sincopă din acest sezon al campionatului! Încă din prima repriză a întâlnirii din Sala „Traian” clujencele au demonstrat că au venit la Vâlcea să lupte, chiar dacă în fața lor se afla «multinaționala» finanțată generos de Primăria Capitalei. Jocul a fost destul de echilibrat, cu un oarecare plus în favoarea ultimei clasate! CSU Cluj-Napoca a condus pe aproape întreaga durată a primei reprize și, în mod meritat, a intrat la «cabine» cu un gol avantaj, scor 15-14.

Bucureștiul a condus în repriza secundă,
dar Clujul a revenit și putea câștiga meciul!

În repriza secundă, elevele antrenorului Adi Vasile au dat semne vizibile că doresc să evite rușinea de a nu putea câștiga în fața ultimei clasate și au apăsat mai tare «pedala» de accelerație. Rezultatele s-au văzut atât în «evoluția» ostilităților din teren, cât și în scorul de pe tabela de marcaj. La mijlocul reprizei secunde, Bucureștiul avea trei goluri avantaj (scor 23-20), iar deznodământul părea să reprezinte o victorie (anticipată de multă lume) a galonatei grupări din Capitală. Numai că echipa Clujului a reușit ceva ce nu multe echipe au putut să facă în fața Bucureștiului, în acest sezon, chiar și în jocurile din grupele Ligii Campionilor: o veritabilă remontada! Ardelencele au marcat gol după gol în ultimele zece minute ale întâlnirii, s-au apărat foarte bine și au izbutit, înaintea ultimului minut, să treacă în avantaj pe tabela de marcaj. Rănite deja în orgoliu și în fața unui eșec răsunător prin prisma locului modest din clasament pe care îl ocupă adversarele, bucureștencele au reușit, în ultimele zeci de secunde, să marcheze golul care să le mai șteargă din rușine.
Întâlnirea s-a încheiat cu un rezultat de egalitate, scor 27-27. În urma acestei remize, CSM București rămâne liderul autoritar în clasamentul Ligii Florilor, având 34 de puncte acumulate după 12 partide disputate. De partea cealaltă, mai modesta echipă clujeană abia ajunge la un total de… 3 puncte din 11 meciuri în care a evoluat!

Baia Mare și-a consolidat poziția secundă în clasament

Într-un alt joc disputat marți în polivalenta râmniceană (dar cu începere de la ora 15.45), Minaur Baia Mare a învins nou-promovata Dacia Mioveni, scor final 30-26. Deși pornea cu prima șansă pentru obținerea victoriei și și-a respectat până la urmă statutul de favorită, echipa din Maramureș a avut mult de tras pentru cele trei puncte. Dacia Mioveni s-a dovedit un adversar arțăgos, scorul pauzei fiind 16-16. Echilibrul a persistat multă vreme și în partea secundă a întâlnirii. Desprinderea handbalistelor din Baia Mare a venit abia în ultimele cinci-zece minute. În urma acestei victorii, Minaur se menține și chiar își consolidează poziția secundă în clasamentul Ligii Florilor, cu 28 de puncte din 11 meciuri disputate. De partea cealaltă, Dacia Mioveni rămâne pe poziția a 12-a, cu 9 puncte din 11 partide.
Sursă foto: Arhivă

Etichete: , , , ,

Poți comenta aici

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole de la Handbal