Suporter vâlcean, amendat de jandarmi


• acesta are de plătit 650 de lei și nici nu mai poate intra la meciuri timp de șase luni

Sâmbătă după-amiaza, Sala Sporturilor „Traian” din Râmnicu Vâlcea a găzduit un meci de handbal din etapa a XVIII-a a Ligii Naționale. Pe teren s-au întâlnit echipele HC Municipal și CSM Bistrița, partida fiind câștigată de către gazdele sprijinite financiar de Primăria Râmnicului. Echipa noastră s-a impus cu scorul 32-28.
Interesant de remarcat este faptul că, în timpul desfăşurării meciului de handbal, jandarmii au aplicat o sancţiune contravenţională în valoare de 650 lei unui bărbat cu vârsta de 36 ani și domiciliul în Râmnicu Vâlcea. Acesta a fost depistat în timp ce încerca să intre în Sala Sporturilor, deși se afla în stare avansată de ebrietate. El a adresat injurii și expresii jignitoare atât celorlați spectatori veniți la meci, cât şi forţelor de ordine publică. În plus, bărbatul amețit bine de aburii alcoolului a refuzat prezentarea documentelor de identitate.
„Bărbatul a fost sancţionat conform Legii 4/2008 art.20 lit.c – pătrunderea în stare vădită de beţie sau consumul de băuturi alcoolice în arena sportivă; lit.f – refuzul de a prezenta documentele de acces şi, după caz, a actelor de identitate, la solicitarea justificată a forţelor de ordine sau a personalului de ordine şi siguranţă; lit.m – săvârşirea de fapte, acte sau gesturi obscene, scandarea de injurii, cuvinte sau expresii jignitoare ori vulgare, precum şi ameninţări cu acte de violenţă împotriva celorlalţi spectatori, oficiali, jucători”, se arată într-un comunicat de presă transmis de către jandarmii vâlceni.
De asemenea, conform informațiilor venite de la jandarmerie, bărbatului i s-a aplicat sancţiunea complementară de interzicere a accesului la jocurile sportive la care a săvârşit fapta pe o perioadă de șase luni.