Strămutații din Ocnele Mari la Căzănești, de șase ani fără acte la case


Se fac șase ani de când 28 de familii din Ocnele Mari au fost strămutate în cartierul mărginaș al Râmnicului, Căzănești, și nici acum nu li s-au făcut acte la case. O altă mare problemă a acestor sinistrați o reprezintă incapacitatea de a se racorda la canalizare, iar vara abia rezistă mirosurilor de la canal. În plus, vidanja trebuie băgată o dată la 10 zile. Niciunul din factorii de decizie nu pare a fi interesat de situația oamenilor sau cel puțin să arată că va depune eforturi pentru a rezolva cazul. Strămutaților li s-a luat să tot aștepte și au ajuns să-și strige ofurile chiar la primarul din Ocnele Mari, Petre Iordache.
„Problema trenează de șase ani. Am apelat la constructor, la Apavil, la cei de la Conversmin, dar toți ridică din umeri. Eu am decis să acord consultanță pe parte juridică pentru a deschide acțiuni în instanță. La zece zile venim cu vidanja; nu se mai poate așa”, a precizat alesul local din Ocnele Mari.
Din păcate, în urmă cu șase ani, oamenii ale căror case, pământuri stăteau să se prăbușească au fost luați din Ocnele Mari și mutați în noi locuințe construite în cartierul Căzănești, promițându-le că, în curând, li se vor face și acte la case. Suntem în 2016 și nimic din acest punct de vedere. Contactat în legătură cu situația, prefectul județului Vâlcea, Dumitru Nicu Cornoiu, a precizat că va chema la discuții unii dintre strămutați, precum și factorii de decizie. Rămâne de văzut dacă, după atâția ani, oamenii vor avea parte de dreptul ce le revine.