Start proiectului „Alege Școala – o șansă pentru viitor!”


Proiectul „Alege Școala – o șansă pentru viitor” a dat startul întâlnirilor din cadrul programului «Școala Părinților» în comuna Dănicei. Așa se face că, recent, părinții copiilor înscriși în proiect s-au întâlnit la Udreşti şi Lăunele de Jos pentru primele sesiuni.
„«Școala Părinților» este un program de educare parentală. Părinții vor fi unul dintre pilonii importanți în procesul de educație al copiilor. Prin aceste întâlniri ne propunem să venim în sprijinul părinților cu informații care îi vor determina să fie mai implicați, să cunoască mai bine nevoile de bază ale copiilor şi responsabilitățile pe care le au ca şi părinți, să gestioneze adecvat relația părinte copil folosind modalități pozitive de parentalitate a copilului. Un alt rezultat așteptat este acela de a apropia, pe de o parte, părinții de școală şi, pe de altă parte, părinții de proprii copii”, a declarat Mina Popescu, psiholog proiect «Alege Școala – o șansă pentru viitor».
Scopul acestor întâlniri de educație parentală este de a preveni şi reduce abandonul școlar al copiilor din proiectul „Alege Școala – o șansă pentru viitor”. Astfel, cel puțin 300 de părinți vor participa la programul „Școala Părinților” din comunitățile Dănicei, Mihăești, Drăgoești şi Bujoreni.
Proiectul „Alege Școala – o șansă pentru viitor” face parte din Programul Operațional Capital Uman (POCU) 2014-2020, Axa prioritară 6 «Educație şi Competențe» și se desfășoară de către Fundația World Vision România în parteneriat cu Patriarhia Română în cinci comune din județul Vâlcea: Bujoreni, Dănicei, Drăgoești, Mihăești şi Frâncești.