Du-te la...
Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

3 aprilie 2020

Start înscrierii copiilor pentru noul an școlar


Inspectoratul Școlar Județean Vâlcea anunță începerea înscrierii elevilor în învățământul primar pentru anul școlar 2019-2020, prin afișarea circumscripțiilor școlare, a planului de școlarizare propus, respectiv al numărului de clase pregătitoare alocate, la fiecare unitate de învățământ din județul Vâlcea. Conform, Ordinului MEN nr. 3181/18.02.2019 privind aprobarea Calendarului și a Metodologiei de înscriere a copiilor în învățământul primar pentru anul școlar 2019-2020, părinții ai căror copii împlinesc vârsta de 6 ani până la 31 august 2019, inclusiv, au obligația de a-i înscrie în clasa pregătitoare, la unitatea de învățământ aflată în proximitate, sau la o altă unitate școlară. La solicitarea părinților, copiii care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2019, inclusiv, pot fi înscriși dacă evaluarea dezvoltării psihosomatice atestă pregătirea pentru parcurgerea cu succes a clasei pregătitoare. Evaluarea dezvoltării psihosomatice a copiilor se efectuează în perioada 26 februarie-20 martie a.c., sub coordonarea Centrului Județean de Resurse şi Asistență Educațională Vâlcea, de către personalul de specialitate al CJRAE Vâlcea, personal de specialitate din alte instituții/unități, precum şi de medici școlari sau medici de familie, acolo unde este necesar.
Două etape pentru înscriere
Completarea și depunerea cererilor va avea loc în două etape. La etapa a doua participă doar cei care nu au fost cuprinși într-o unitate de învățământ după prima etapă.
Prima etapă: 4 – 22 martie 2019; de luni până vineri, între orele 8:00 – 18:00; părinții pot fi programați pentru înscriere de către unitatea de învățământ; 29 martie: afișarea în unitățile de învățământ şi pe site-urile inspectoratelor școlare a listei copiilor înscriși după prima etapă.
A doua etapă: 2 – 8 aprilie; dacă, după prima etapă, copiii nu sunt cuprinși în nicio unitate de învățământ, părinții vor completa o nouă cerere de înscriere, repartizarea urmând să se facă pe locurile rămase disponibile după prima etapă. Unitățile de învățământ sunt obligate să afișeze situația copiilor înscriși şi a locurilor rămase disponibile, după fiecare etapă de înscriere. Pe 11 aprilie se va face afișarea în unităţile de învățământ şi pe site-urile inspectoratelor școlare a listei copiilor înscriși după a doua etapă.
Cererile-tip de înscriere pot fi completate şi online (procedura va fi disponibilă începând cu data de 4 martie), dar după completarea acestora, părinții trebuie să meargă la unitatea de învățământ în care doresc înscrierea copilului pentru validarea cererii. Atenție! Completarea cererii de înscriere online nu garantează înscrierea copilului dumneavoastră în unitatea de învățământ și nu elimină obligativitatea de a vă prezenta la unitatea de învățământ unde doriți înscrierea cu dosarul complet al copilului, în vederea validării acesteia. Acest formular vă permite doar să vă prezentați la secretariatul școlii cu datele copilului pre-completate, scurtând timpul de așteptare .
Dosarul de înscriere va cuprinde: Cerere-tip de înscriere, Copie şi original după actul de identitate al părintelui/tutorelui legal; părinții divorțați depun la înscriere și hotărârea judecătorească definitivă din care rezultă modul în care se exercită autoritatea părintească și unde a fost stabilită locuința minorului, Copie şi original al certificatului de naștere al copilului, Copie a documentului care atestă dezvoltarea psihosomatică corespunzătoare pentru parcurgerea clasei pregătitoare (acolo unde este cazul), alte documente care să ateste îndeplinirea criteriilor generale şi/sau specifice (acolo unde este cazul).

Etichete: , ,

Poți comenta aici

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole de la Actualitate