Start admitere în școlile MAI – sesiunea martie 2022


Guvernul a adoptat proiectul unei Hotărâri de Guvern prin care va fi majorată substanțial cifra totală de școlarizare stabilită pentru formare profesională inițială în MAI, în 2022, de la 2.668, la 5.559.
„Cele 2.891 de locuri suplimentare vor fi alocate celor șase școli de agenți/subofițeri (Școlile de agenți de poliție Câmpina și Cluj-Napoca, Școlile de subofițeri jandarmi de la Drăgășani și Fălticeni, Școala de agenți PF de la Oradea și Școala de subofițeri/maiștri militari de pompieri și protecție civilă de la Boldești), pentru o sesiune de admitere suplimentară, care va avea loc în luna martie (vom reveni cu detalii despre defalcarea cifrelor, pe școli, după ce acestea vor fi stabilite de MAI). Procedurile pentru organizarea și desfășurarea concursurilor de admitere sunt stabilite prin OMAI nr. 140/2016 (actualizat) privind activitatea de management resurse umane și se vor desfășura conform Dispozițiilor emise de DGMRU, care vor fi actualizate”, informează MAI.
„Concursul de selecționare va consta în: proba de evaluare a cunoştinţelor şi proba de evaluare a performanţei fizice; subiecte din disciplinele limba română şi limbă străină; subiecte din legislaţia specifică Ministerului Afacerilor Interne, precum şi instituţiilor politice ale statului; subiecte de educaţie civică şi cetăţenească, exerciţii de evaluare a capacităţii de analiză şi sinteză, precum şi exerciţii privind deprinderea raţionamentului logic (ultimele două probe se dau în premieră, urmare modificării OMAI 140, în 2021)”, mai anunță aceeași sursă.
Sursă foto: Arhivă