„Staikone” a muşcat de două ori din sătmăreni! CSM a egalat Baia Mare și Liga I începe să se vadă de la Vâlcea


• CS Municipal – Olimpia Satu Mare 2-0 (Staicu ’50, ’63)
• Marius Staicu a ajuns la opt goluri marcate pentru echipa noastră și este golgeterul Seriei Vest

În mare formă şi devenită deja una dintre „sperietorile” celorlalte echipe din Seria Vest a ligii secunde de fotbal, echipa pregătită de Alexandru Pelici a dat o mare lovitură la finalul săptămânii. Într-un joc foarte important din cadrul etapei a X-a, CS Municipal Râmnicu Vâlcea a învins Olimpia Satu Mare și s-a apropiat „periculos” de mult de fotoliul de lider al întrecerii. Pe lângă succesul cu 2-0 în fața grupării din nord-vestul țării, râmnicenii au și alte două motive de bucurie. Atacantul Marius Staicu (foto), cel alintat „Staikone” a marcat ambele goluri ale victoriei cu Olimpia, devenind cel mai bun marcator din Seria Vest, în timp ce liderul la zi, FCM Baia Mare, a cedat pe propriul teren în fața Universității Cluj, permițând CSM-ului să ajungă la egalitate de puncte și să „încingă” la maxim lupta pentru supremație în această serie.

Prima repriză echilibrată, a doua de vis

Profitând de vremea frumoasă și numai bună pentru fotbal, iubitorii fotbalului au luat cu asalt tribunele „Centra­lului” din Parcul Zăvoi. În fața publicului format din câteva sute bune de spectatori, elevii antrenorului Alexandru Pelici au început relativ precaut partida cu sătmărenii lui Csik, pre­ferând să își protejeze defensiva și să nu creeze oaspeților posibilități concrete de a se apropia periculos de buturile apărate de Fildan. Așa se face că, în prima repriză, deși Vâl­cea a fost echipa care a dominat teritorial și a controlat mijlocul terenului, ocaziile periculoase au cam lipsit la am­bele porți. Au existat și câteva excepții, când Vasile, Neagoe sau tânărul Georgescu au creat pericol la poarta adversă, oaspeții reușind în cele din urmă să scape cu fața curată.
Pauza s-a dovedit un sfetnic foarte bun pentru Alex Pelici & Co. Asemănător partidei câștigate în runda pre­ce­dentă la Mioveni, actul secund al întâlnirii cu Olimpia a adus un suflu nou pentru municipali. Aceștia au tras de ei, și-au încercuit adversarii ca la handbal, iar golul a început să plutească în aer în fața porții apărate de Șuta. Era minutul 50, când Tomozei a centrat excelent din flancul stâng al ofensivei noastre, iar portarul oaspeţilor a respins balonul aşa cum nu este deloc indicat să o facă un goal-keeper, în faţă. Acolo, experimentatul Marius Staicu, omul de trei puncte al echipei noastre etapa trecută, s-a nimerit omul potrivit la locul potrivit. Atacantul născut în Timişoara a rămas efectiv cu balonul la picior, în mijlocul careului advers, dar şi cu poarta sătmărenilor pe jumătate liberă, talentatul atacant înscriind printr-o simplă formalitate. Golul a adus descătușarea în tabăra noastră! În minutul 63, același Ma­rius Staicu a fost protagonistul unei faze de toată frumu­se­ţea. Atacantul „viperelor albastre” a recepţionat un balon, cu care a „urcat” spre careul sătmărenilor. Acesta a trecut prin­tre doi apărători adverşi, a scăpat singur din lateral cu portarul advers și a marcat golul cu care a făcut „dubla”. Aceasta a doua reușită, care a închis practic calculele parti­dei, a fost primită cu urale de public şi aplaudată la scenă deschisă de către spectatori. Prin prisma evoluției sale de excepție și cu un total de opt goluri în numai zece etape, Ma­rius Staicu a devenit deja un adevărat idol pentru nume­roşii puşti care s-au aflat în tribune la meciul de sâmbătă.
Partida s-a încheiat cu victoria echipei noastre, scor final 2-0. În urma acestui succes, CS Municipal a acumulat 21 de puncte și se află la egalitate cu liderul FCM Baia Mare, echipa din nordul țării având un golaveraj superior. Cu acest succes, CS Municipal a ajuns la nouă etape fără eșec, singura înfrângere fiind consemnată chiar în runda inaugurală, când râmnicenii au cedat pe terenul „gugulanilor” de la FC Caransebeș.

Caseta tehnică

CSM Râmnicu Vâlcea: Fildan – Samson, Cucui, Pârvulescu, Tomozei – Stoica (C), Piscanu, Vasile – Neagoe, Staicu şi Georgescu. Antrenor: Alexandru Pelici.
Olimpia Satu Mare: Şuta – Muntean, Tătaru, Heil, Iuhas (C) – Rus, Villand, Bura, Chivari – Boştină şi Selagea. Antrenor: Tiberiu Csik.
Arbitri: Andrei Lucian Ţiţii (Sibiu) – central; Marius Bălan (Dej) şi Răzvan Mihai Dobre (Şotânga) – asistenţi.

Încă trei partide până la finalul turului. Următoarele două sunt în deplasare!

Ar mai fi de amintit faptul că, până la finalul turului, CS Municipal va mai avea de susținut trei partide. Interesant de remarcat este că primele două vor avea loc în deplasare. Astfel, în etapa a XI-a, programată pe 31 octombrie, fotbaliștii pregătiți de antrenorul Alexandru Pelici vor evolua în județul Arad, în fieful „șoimilor” din Pâncota. Apoi, pe 7 noiembrie, aceștia vor juca sub „Tâmpa”, în fieful fostei prim-divizionare FC Brașov. În fine, etapa de încheiere a turului Seriei Vest aduce echipa noastră din nou pe stadionul din Parcul Zăvoi. Cu prilejul rundei a XIII-a, una intermediară, programată pe 11 noiembrie, municipalii vor întâlni actualul lider al întrecerii, FCM Baia Mare.

Rezultatele etapei a X-a

FC Caransebeş – Gaz Metan Mediaş 0-5
Abrudan ’30 ’33, Lullaku ’42, Buziuc ’80 ’93
FC Bihor Oradea – UTA B.D. Arad 0-4
Burlă ’20, Curtuiuș ’36 ’80, Man ’74
Metalul Reşiţa – Unirea Tărlungeni 3-1
Skraparas ’39, Feher ’68, Maissiat ’73 / Monea ’4
CSM Rm. Vâlcea – Olimpia Satu Mare 2-0
Staicu ’50 ’63
Chindia Târgovişte – Şoimii Pâncota 2-0
Anton ’54, Mihai ’89
FCM Baia Mare – Universitatea Cluj 0-1
Ursu ’86
FC Braşov – CS Mioveni 0-0

Clasamentul Seriei Vest

Loc Echipă Golaveraj Puncte
1.FCM Baia Mare 17-7 21p
2.CSM Râmnicu Vâlcea 14-8 21p
3.Chindia Târgoviște 18-8 20p
4.UTA B.D.Arad 22-11 18p
8.Gaz Metan Mediaș 14-9 16p
6.FC Brașov 13-10 15p
5.Olimpia Satu Mare 14-12 14p
7.Șoimii Pâncota 9-12 14p
9.CS Mioveni 13-11 12p
10.FC Caransebeș 11-19 10p
11.Universitatea Cluj 5-8 10p
12.FC Bihor Oradea 8-18 10p
13.Unirea Tărlungeni 10-19 6p
14.Metalul Reșița 9-25 4p