„Staikone” a lovit din nou: CSM se menţine în cărţile promovării!


• Vâlcea a câştigat cu un gol norocos la Mioveni, unicul gol al întâlnirii fiind marcat în apropierea minutului ‘90

Sâmbătă, în etapa a IX-a din Seria Vest a ligii secunde de fotbal, fotbaliștii de la CS Municipal Râmnicu Vâlcea au susținut un test foarte important pe terenul argeșenilor de la CS Mioveni. Duelul dintre echipa noastră și formația pregătită de antrenorul Claudiu Niculescu (fostul dinamovist fiind antrenorul echipei din Parcul Zăvoi în urmă cu un an) era unul foarte important, cu implicații în partea superioară a clasamentului. Vâlcenii, pregătiți de antrenorul Alexandru Pelici, aveau posibilitatea ca, în eventualitatea unui succes, să se mențină pe treapta secundă a ierarhiei. De partea cealaltă, echipa din Mioveni, care înregistrase și așa un parcurs foarte slab pe parcursul primelor opt etape, spera să își obțină cadența în fața propriilor suporteri.

Joc echilibrat, victorie muncită pentru băieții lui Pelici

Cum era de așteptat, întâlnirea s-a dovedit foarte echilibrată, niciuna dintre cele două formații nedorind să riște prea mult. Ambele distribuții tehnice au pus defensiva mai presus de orice, încercând să își surprindă adversarul cu faze gândite la antrenamente sau pe contraatac. Așa se face că ocaziile spectaculoase au cam lipsit cu desăvârșire la ambele porți, vâlcenii fiind totuși cei care au insistat mai mult pe parcursul primului mitan. Prin Geantă, Ludușan, Piscanu, Voinea sau Neagoe, elevii lui Pelici au pus de câteva ori pe picior greșit defensiva gazdelor. Nici argeșenii nu s-au lăsat mai prejos și au oferit replici bune, baloane care nu l-au putut depăși însă pe portarul Fildan.
După revenirea de la „cabine”, jocul a continuat în același ritm. Cele două echipe nu au strălucit în ofensivă, Vâlcea fiind însă echipa mai pragmatică și mai bine așezată „în ghete”. Asta în ciuda faptului că fotbaliștii din Mioveni au avut în anumite momente posesie mai bună, dominând mijlocul terenului. În minutul 83, antrenorul vâlcenilor, Alexandru Pelici, a decis să facă o schimbare care s-a dovedit câștigătoare. Tehnicianul nostru l-a scos din teren pe tânărul atacant Albert Voinea, în locul său fiind introdus mai experimentatul Marius Staicu. Cel alintat „Staikone”, golgeterul echipei noastre în acest sezon, s-a dovedit omul potrivit la locul potrivit după numai câteva minute după ce a pășit pe gazon. Era aproape minutul 90, când, în urma unui corner, Staicu a recepționat balonul și l-a introdus în ațele porții adverse. Reușita a stârnit un val foarte mare de bucurie în rândul celor câteva zeci pătimași spectatori vâlceni, care au sfidat frigul și vremea mohorâtă și au făcut deplasarea la Mioveni pentru a-și susține echipa din tribune. În pofida ultimelor atacuri disperate pe care argeșenii le-au dat la poarta lui Fildan, tabela de marcaj a rămas neschimbată.

Un nou succes cu gol marcat pe final!

Partida s-a încheiat cu victoria echipei noastre, scor 1-0, felul în care formația pregătită de Alexandru Pelici a câștigat asemănându-se foarte mult cu alte două victorii pe care municipalii le-au obținut în ultimele luni: cea cu Gaz Metan Mediaș din 32-imile Cupei României, din luna septembrie, și cea de săptămâna trecută, acasă, contra clujenilor de la Universitatea. În aceste două jocuri la care facem referire, municipalii au marcat golurile decisive pe final, obținând victorii foarte spectaculoase.

Rezultatele etapei a IX-a

Chindia Târgoviște – FC Bihor Oradea 3-0
*neprezentare oaspeți
Gaz Metan Mediaș – FCM Baia Mare 0-1
CS Mioveni – CSM Râmnicu Vâlcea 0-1
Șoimii Pâncota – Olimpia Satu Mare 0-1
Unirea Tărlungeni – FC Caransebeș 1-1
Universitatea Cluj – FC Brașov 0-0
UTA Bătrâna Doamnă – Metalul Reșița 5-1
Clasamentul Seriei Vest după runda a IX-a: FCM Baia Mare 21p, CSM Râmnicu Vâlcea 18p, Chindia Târgoviște 17p, UTA Bătrâna Doamnă 16p, Șoimii Pâncota 14p, FC Brașov 14p, Olimpia Satu Mare 14p, Gaz Metan Mediaș 13p, CS Mioveni 11p, FC Bihor Oradea 10p, FC Caransebeș 10p, Universitatea Cluj 7p, Unirea Tărlungeni 6p și Metalul Reșița 1p.