Sportul minţii a intrat în „Casa Cărţii”


După cum vă anunțam la momentul oportun, Biblioteca Județeană „Antim Ivireanul” din Râmnicu Vâlcea a găzduit, recent, un inedit eveniment sportiv. Este vorba despre o competiție de șah recunoscută de federația națională de specialitate. Turneul din „Casa Cărții” a adus pe meleagurile vâlcene numeroși practicanți ai sportului minții, aceștia provenind de la mai multe cluburi de profil din țară.

Papp Ferencz Attila – câștigătorul marelui premiu
Cupa Bibliotecii Județene s-a aflat la cea de-a treia ediţie, sub egida sa reunindu-se 50 de participanţi din toată ţara, cu vârste cuprinse între 7 şi 74 de ani. „Marele câştigător al turneului este Papp Ferencz Attila, de la CS Şah Club Potaissa Turda. Vâlcenii au dominat grupa de 12 ani, dar au obţinut şi câte două medalii la categoriile de 10 şi 14 ani. Premiile au constat în bani, cupe, diplome şi plachete, însă toţi jucătorii de şah au fost răsplătiţi în cărţi pentru efortul depus”, se arată într-un comunicat de presă transmis de către reprezentanții Bibliotecii Județene Vâlcea.
La final, se cuvine să amintim organizatorii interesantei întreceri șahiste organizată în județul nostru: Biblioteca Județeană „Antim Ivireanul” Vâlcea, Asociaţia Judeţeană de Şah Vâlcea și Șah Club Râmnicu Vâlcea.