Spectacol muzical internațional, pe scena filarmonicii


Miercuri după-amiaza, Sala „Lahovari” a Filarmonicii „Ion Dumitrescu” din Râmnicu Vâlcea a răsunat de acordurile participanților la prima ediție a Proiectului Cultural-Educațional Muzical intitulat „Europa Unită”. Au fost prezenți pe scena filarmonicii elevi și profesori de la două unități școlare din Râmnic (Liceul de Arte, respectiv Seminarul Teologic), dar și invitați speciali sosiți de la o școală din Germania.

Câteva date despre proiect

Derulat în perioada 29 octombrie – 4 noiembrie, în cadrul parteneriatului organizat între Liceul de Arte „Victor Giuleanu” și „MusikSchule Gilching” din Germania, proiectul a adus în orașul nostru o picătură din vasta cultură muzicală a Germaniei. Cei implicați au mărturisit că schimbul internațional de experiență le-a fost de foarte mare utilitate. Toate activitățile artistice derulate în această perioadă în cadrul primei ediții a proiectului muzical „Europa Unită” au fost organizate pentru a marca împlinirea a 59 de ani de la înființarea Şcolii de Muzică şi Arte Plastice din Râmnicu Vâlcea.
Și-au dat concursul următorii soliști: Corina Nisipeanu – soprană, Johanna Germeier – vioară, Ramon Ionescu – vioară, Elis Ionuț Gheorghe – vioară, Zenovia Mocanu – vioară, Anna Kayser – vioară, Inga Braun – vioară, Pauline Karuga – vioară, Johanna Flur – violă, Ruxandra Mosor – violă, Valentin Ciobotea – violoncel, Cristian Wagner – pian și Johanna Stroer – pian. Au mai participat: Orchestrele Liceului de Arte „Victor Giuleanu” și Școlii „Musikschule Gilching” din Germania, precum și corurile Liceului de Arte „Victor Giuleanu” și cel al Seminarului Teologic „Sf. Nicolae”. Dirijor a fost Mihail Ștefănescu.

Mulțumiri aduse partenerilor

Prin intermediul unui comunicat de presă, conducerea Liceului de Arte „Victor Giuleanu” aduce calde mulțumiri parte­nerilor care au contribuit la buna desfă­șurare a programului artistic internațional. Conform informațiilor transmise de către directorul Li­ceu­lui de Arte „Victor Giu­leanu”, prof. Laura Stanca, printre parte­nerii principali care au sprijinit organizarea primei ediții a proiectului „Europa Unită” se află: Inspectoratul Şcolar Judeţean Vâlcea, Primăria Râmnicu Vâlcea, Arhie­pis­copia Râmnicului şi Seminarul Teo­lo­gic Ortodox „Sf. Nicolae” Râmnicu Vâlcea.