Spaniolii au nevoie de 900 de muncitori în agricultură


O firmă din regiunea Huelva, localitatea Almonte – Spania caută 900 de muncitori în agricultură, pentru recoltarea fructelor de pădure. Conform datelor furnizate de către reprezentanții EURES Vâlcea, se va lucra 6,30 ore/zi (cu pauză de masă o jumătate de oră), în conformitate cu acordul colectiv din provincia Huelva. Dintre cerințele angajatorului amintim: 600 să fie femei, iar restul cupluri, vârsta 18 – 50 ani; experiență în agricultură și capabile să recolteze căpșuni, afine, zmeură și mure, la temperaturi ridicate în primăvară, din sere. Nu este nevoie de cunoașterea unei limbi străine. În ceea ce privește salariul, plata se face pe card. Salariu brut va fi de 42,90 euro/zi (net 39,33 euro/zi). La sfârșitul campaniei, firma plătește un bonus de 0,70 euro cenți/zi (persoane noi) și la persoanele care au mai lucrat la firmă, un bonus de 0,80 euro cenți/zi. Orele suplimentare se plătesc cu 6,67 euro brut/oră.
Beneficii și alte condiții: cazarea este oferită gratuit de companie; se plătesc utilitățile (electricitate, apa, gunoi și butelie) 1,73 euro/zi. Călătoria în Spania este plătită de companie, dar în caz de nerespectare a două luni de contract se va reține din ultimul salariu al muncitorului. Întoarcerea în România este plătită de muncitor. Durată contract: Angajare cu contract temporar de 3 luni, 6 luni sau 9 luni, cu perioadă de probă 15 zile. Contractul începe cu 1 martie a.c.
Persoanele cu domiciliul în județul Vâlcea, care corespund cerințelor posturilor oferite, trebuie să se adreseze consilierului EURES, Liviu Cochirlea din cadrul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Vâlcea, compartiment EURES (informații și la telefon 0350.419.715), pentru a fi înregistrate în baza de date pentru munca în străinătate. Înscrierea în baza de date pentru munca în străinătate se realizează pe baza următoa­relor documente: consimță­mânt tip (se completează la sediul agenției), copie act identitate, adeverință medicală cu mențiunea “clinic sănătos”, CV, NIE (numărul de securitate sociala din Spania – acolo unde este cazul). Persoanele selectate vor fi contactate de către angajator.
Termenul limita pentru depunerea dosarelor este 1 martie a.c.