SPAIMELE ANIMALELOR sălbatice din sudul Vâlcii riscă să ajungă după gratii!


Polițiștii din cadrul Biroului de Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, sprijiniți de polițiști din cadrul Serviciului Criminalistic, Serviciului de Investigații Criminale și luptători S.A.S. au efectuat patru percheziții domiciliare. Acestea s-au desfășurat în județele Gorj și Dolj și au vizat trei persoane bănuite de braconaj, nerespectarea regimului armelor și munițiilor și uz de armă fără drept.
Astfel, la data de 17 iunie 2021, polițiștii au descins în trei locații din comuna Dănciulești (județul Gorj) și la o locație din comuna Tălpaș (județul Dolj), la domiciliile celor trei bărbați de 42, 37, respectiv 47 de ani.

Bărbații sunt suspectați că vânau ilegal în sudul Vâlcii

„În fapt, bărbații sunt bănuiți de fapte de braconaj, începând cu anul 2020, comise în fondul cinegetic din județele Vâlcea și Gorj. În urma perchezițiilor, cercetările au fost extinse și pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor. Au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor trei arme de vânătoare, dispozitive metalice folosite la confecționarea artizanală a muniției de vânătoare, zeci de cartușe de vânătoare, elemente de muniție de plastic, trofee de cervidee, crotalii, un pistol de autoapărare, precum și alte bunuri. Polițiștii au aplicat și două sancțiuni contravenționale de 7.000 de lei”, se arată într-un comunicat de presă transmis de către reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea.
Sursă foto: IPJ Vâlcea
Material realizat cu sprijinul IPJ Vâlcea