Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

17 aprilie 2021

Situație inedită la Teatrul Ariel: Spectacolele din week-end au fost anulate!


• totul ca urmare a lipsei operatorilor de lumini și imagine

Prin intermediul unui comunicat de presă transmis sâmbătă seara, managerul Teatrului Municipal „Ariel” din Râmnicu Vâlcea atrage atenția asupra unui aspect deloc plăcut cu care se confruntă instituția culturală. Astfel, Nicolae Poghirc spune că, nu mai departe de week-end-ul trecut, din cauza lipsei de operatori lumini și imagine, mai multe spectacole nu s-au putut desfășura. Acesta mai spune că Primăria Râmnicului, cea care sprijină financiar insti­tuția, a fost informată cu privire la lipsa unui astfel de personal, însă nu s-a depus nici un efort pentru remedierea situație.
În rândurile următoare, redăm integral comunicatul de presă transmis în seara zilei de sâmbătă de către Nicolae Poghirc, managerul Teatrului „Ariel”:
„O situație deloc plăcută și care continuă de o bună perioadă de timp a generat anularea unei serii de spectacole de teatru și film, în acest weekend  progra­ma­te a se desfășura la Cinematograful Geo Saizescu. Măsura a trebuit să fie luată, din cauza lipsei unui operator lumini și a unui operator imagine încadrați ai teatrului și cinematografului, posturi pentru care există însă o solicitare scrisă de aprobare a scoaterii la concurs. Actualul operator de imagine, care avea statut de colaborator și care suplinea și activitatea operatorului de lumini, din păcate s-a îmbolnăvit în această seară, generând astfel situația în discuție.
Din nefericire, în ciuda faptului că această solicitare a fost depusă la Primăria municipiului Râmnicu Vâlcea, de mai mult timp, nu s-a făcut niciun efort din partea autorităților pentru rezolvarea acestei situații. În aceste condiții este foarte probabil ca și pe viitor să mai apară situații în care suntem nevoiți să anulăm spectacole de teatru și film, din aceleași motive.
Din aceste considerente, fac încă o dată un apel la autoritățile locale, să sprijine instituția de cultură Teatrul Municipal Ariel Râmnicu Vâlcea, atât prin deblocarea posturilor necesare desfășurării activității în slujba publicului, cât și prin găsirea unui sediu propice desfășurării în bune condiții a spectacolelor teatrale.
Cer scuze, în numele meu personal, iubitorilor de teatru și film care, în acest weekend, au avut parte de spectacole de teatru și cinematografice anulate și le mulțumesc pentru înțelegere.”

Alte articole de la Cultura