Senzațional! KOK Machinery, în misiune de recunoaștere pentru o fabrică în Vâlcea


• invitați la HERVEX 2019, asiaticii nu și-au ascuns intențiile de a investi în județul nostru

După cum vă informam și în edițiile noastre anterioare, zilele de 13-15 noiembrie 2019 au adus ediția aniversară cu numărul 25 a singurului eveniment internațional găzduit de județul Vâlcea, anume HERVEX. Printre delegațiile cazate în Băile Govora, s-a numărat și una poposită taman din China, mai precis din Kunshan. Reprezentanții firmei KOK Machinery, specializată în componente și piese de cauciuc și plastic, au bătut drumul de circa 16.000 kilometri pentru a descoperi oportunități de afaceri și chiar de a investi într-o fabrică. Aceștia au recunoscut că nu numai Vâlcea, prin prisma tradiției sale în domeniul petro-chimiei, le trezește interes ci mai multe județe au fost sau urmează să fie explorate pentru potențiale investiții chinezești.
Conferința Internațională HERVEX oferă o platformă comună pentru prezentarea și dezbaterea tendințelor de inovare în domeniul POWER FLUID, către producători, dealeri, utilizatori și oameni de știință. Discursurile și noutățile științifice prezentate în cadrul acestui eveniment în ceea ce privește echipamentele și sistemele integrate vor constitui baza pentru un nou impuls spre dezvoltare și inovare în domeniul Fluid Power, domeniu de activitate care oferă mijloace de productivitate ridicată pentru o mai bună eficiență energetică a echipamentelor industriale și mobile .
Obiectivele acestui eveniment științific au rămas neschimbate: stabilirea și dezvoltarea cercetării în domeniul pneumatic și hidraulic în cadrul IMM-urilor, promovarea hidrotronicii, a mecatronicii, a tribologiei, a energiei verzi și a transferului de tehnologie ca domenii principale, abordând în același timp diverse proiecte de cercetare în lumina acestor concepte, identificarea proiectelor în domeniul conferinței împreună cu E.U. companii, prezentarea preocupărilor institutelor de cercetare și a centrelor de cercetare din cadrul universităților tehnice din fața diferitelor unități de producție din România pentru a identifica subiecte care pot fi abordate în comun, realizarea de contacte între profesioniștii români în domeniul hidraulicii și pneumatice și experți din companii și universități străine, în vederea dezvoltării unor proiecte internaționale comune, obținerea de cunoștințe despre inovațiile tehnice ale companiilor internaționale în domeniu. Conferința internațională privind hidraulica și pneumatica – HERVEX a devenit un forum pentru producători, utilizatori și oameni de știință care să prezinte și să discute evoluțiile viitoare, inovațiile aplicațiilor și produselor și să împărtășească expertiza și experiența. HERVEX și-a creat reputația de a fi locul de întâlnire al industriei în care inginerii investesc în viitorul lor. Acest eveniment de învățare încorporează o serie de sesiuni de panouri de alimentare cu fluid în profunzime, cu un mediu comercial echitabil. Expozanții își prezintă produsele și serviciile pentru factorii de decizie din domeniul ingineriei, precum și prezintă o sesiune de panouri pentru cei care caută soluții la provocările tehnice de astăzi. Evenimentul oferă o imagine de ansamblu asupra stadiului tehnicii în domeniul fluidității atât în ​​ceea ce privește tehnologia, cât și aplicațiile practice. Participanții sunt ingineri, designeri, manageri implicați în proiectarea, instalarea, întreținerea sau repararea mașinilor și echipamentelor alimentate cu sisteme hidraulice și pneumatice de la o gamă largă de piețe cum ar fi construcții, agricultură, industria prelucrătoare, industria minieră, cherestea, alte tipuri de echipamente grele, industria alimentară și de ambalare, precum și întreținerea, repararea și operarea instalațiilor. De asemenea, cercetătorii și oamenii de știință din universitățile din România și din străinătate au o contribuție importantă la dezvoltarea simpozionului prin intermediul lucrărilor prezentate, precum și prin participarea la secțiunea de educație și formare profesională în domeniul POWER FLUID. Conferința internațională privind hidraulica și pneumatica – HERVEX 2019 are în vedere conferințe științifice dar și ateliere tematice. Ca noutate pentru elevii invitați la această ediție aniversară, organizatorii s-au gândit la sesiuni de industrie 4.0, un concept nou în domeniu, economie circulară și tehnologiile 3D.