Se lucrează într-un ritm alert, zi și noapte, la Alunu


După o ședință de lucru, a urmat, astăzi, o întrunire a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Vâlcea, unde s-a discutat despre stadiul actual al alunecării haldei de steril din punctul „Gropile” – Alunu și ce alte măsuri vor fi întreprinse. Se pare că, în ciuda tuturor eforturilor specialiștilor în domeniu, alunecarea a mai avansat către drumul județean din zonă (DJ 605 C). Totuși, cei de la CET Govora, prezenți la ultima dezbatere, au declarat că s-a mărit, zi și noapte, gradul de preluare a pământului și, astfel, se câștigă teren.

 

Comisie interministerială pentru „vinovat”

 

Cum întrebarea „din cauza cui s-a produs tragedia din Alunu?” persistă, prefectul județului, Florian Marin a solicitat Comitetului Național pentru Situații de Urgență înființarea unei comisii interministeriale: „Am solicitat Comisiei Naționale pentru Situații de Urgență sprijin material, tehnic și logistic pentru coordonarea acțiunii haldei de steril. Vor fi informați cei din Ministerul Afacerilor Interne și cei de la CNSU pentru înființarea unei comisii interministeriale. După ședința de lucru, nu au existat puncte de vedere comune, inclusiv în ceea ce privește cauzele producerii alunecării. De aceea, este nevoie de o comisie de specialiști”.

 

Alimente pentru familiile evacuate

 

La solicitarea Primăriei Alunu, familiile care au rămas fără case, fără bunuri, au avut nevoie de alimente. Astfel, au fost trimise alimente pentru 30 de zile persoanelor evacuate, fiind vorba despre: conserve de carne, ulei, făină, mălai, paste făinoase, pâine etc.

Trei familii din Alunu au ajuns la rude, iar o alta a primit, la cerere, o locuință modulară.