Se fură la greu indicatoare rutiere de pe drumurile Vâlcii!


• Lăcrămioara State, director Secția Drumuri Județene Vâlcea: „Fie dispar stâlpii, indicatoarele, fie sunt distruse. Se mai gândește cineva la siguranța rutieră!?”

Conducerea Secției Drumuri Naționale Vâlcea, prin vocea Lăcrămioarei State, a semnalizat autorităților județene faptul că se fură la greu indicatoarele rutiere. „E o mare problemă. Se fură stâlpii, indicatoarele rutiere….Dacă nu dispar, sunt distruse. E la ordinea zile. Mai nou, indicatoarele furate sunt folosite ca reflectorizante pentru căruțe…”, a declarat șefa Drumurilor Județene Vâlcea.

Aceeași problemă o întâmpină și cei de la Regia Autonomă de Drumuri și Poduri Vâlcea. Directorul Nicolae Vălimăreanu a ținut să precizeze că, pe lângă alte lucrări, în această perioadă, angajații RAJDP se ocupă și cu completarea indicatoarelor rutiere, acolo unde au dispărut. Și nu sunt puține.

Reprezentanții Secției Drumuri Naționale Vâlcea au înlocuit indicatoarele pentru curbe succesive cu unele în format mare, urmând să fie realizate, săptămâna aceasta, dacă timpul permite, marcaje rutiere pe orizontală, pe DN 67, DN 65 C și DN 67 B. La rândul lor, angajații RAJDP Vâlcea au montat, în primele zece luni, 8.000 de indicatoare rutiere. În programul Regiei, se află și montarea a peste 120 de indicatoare rutiere, realizarea de marcaje rutiere pe drumul minier, de la Miloștea spre Berbești.