SE DESCHIDE SEZONUL de schi la Voineasa


Veste minunată pentru iubitorii sporturilor de iarnă din județul nostru și… nu numai! Începând de vineri, 17 decembrie 2021, se deschide sezonul de schi la Obârșia Lotrului, în comuna Voineasa. Înaintea deschiderii sezonului, s-au dispus măsuri suplimentare pentru siguranța turiștilor.
Jandarmii posturilor montane din Voineasa și Călimănești au anunțat că vor patrula zilnic pe traseele montane și pe pârtiile de schi pentru îndrumarea turiștilor și pentru a putea interveni în sprijinul lor în caz că se vor afla în pericol.

Ce trebuie să știe iubitorii de schi înainte de a ajunge la Voineasa?

În scopul evitării unor accidente nedorite şi pentru a fi în siguranţă, Jandarmeria Montană transmite turiştilor următoarele recomandări:
• înainte de a pleca în excursie, informaţi-vă asupra itinerariului propus, gradului de dificultate, starea vremii, condiţiile climatice locale, starea de funcţionare a mijloacelor de transport pe cablu;
• plecaţi pe munte doar cu echipament adecvat, lanternă, sac de dormit, rucsac, trusă de prim ajutor;
• nu riscaţi să plecaţi singuri la drum;
• persoanele iubitoare de schi să folosească un echipament adecvat şi să aleagă pârtia în funcţie de nivelul de pregătire;
• echipaţi autoturismele pentru iarnă şi alimentaţi o cantitate suficientă de carburant pentru putea rămâne cu motorul pornit, în situaţii de înzăpezire; În caz de accident, anunţaţi Jandarmeria Montană prin intermediul numărului unic pentru apeluri de urgenţă 112.
• Material realizat cu sprijinul Jandarmeriei Vâlcea