SE CAUTĂ SOLUȚII: Premierul a discutat cu reprezentanții Consiliului Național al IMM-urilor din România


Nicolae Ciucă a discutat marți, 25 ianuarie 2022, la Palatul Victoria, cu o delegație a Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România despre subiecte de interes atât pentru Guvern, cât și pentru mediul de afaceri. Situația generată de creșterea prețurilor la energia electrică și la gaze s-a numărat printre temele abordate. Premierul a precizat că Guvernul a adoptat deja o serie de măsuri pentru a se asigura că vor fi protejați de creșterea prețurilor la energie atât consumatorii casnici, cât și sectoarele economice, o atenție specială fiind acordată IMM-urilor. De asemenea, Guvernul a adoptat marți, în ședință, o ordonanță de urgență care completează măsurile de sprijin pentru cetățeni și pentru mediul de afaceri. Astfel, vor fi protejate multe locuri de muncă, iar firmele vor putea să-și desfășoare activitatea în condiții de eficiență.

Guvernul vrea să folosească bani din PNRR pentru investiții durabile

Un alt subiect abordat a fost Planul Național de Redresare și Reziliență, premierul Ciucă subliniind că mediul de afaceri va fi un partener pentru Executiv în implementarea măsurilor prevăzute în cadrul PNRR pentru a realiza investiții durabile și a obține un grad ridicat de absorbție a tuturor categoriilor de fonduri europene de care beneficiază România.
Referindu-se la componenta de dialog social, Nicolae Ciucă a declarat că Executivul a deschis un dialog atât cu reprezentanții asociațiilor sindicale, cât și cu o parte a mediului economic. Aceste întâlniri vor continua la nivel central și local pentru a se ajunge la soluțiile cele mai bune și eficiente pentru derularea optimă a afacerilor și asigurarea stabilității locurilor de muncă.

Politica fiscală, lăsată mai la urmă pe ordinea de zi

Politica fiscală a fost o altă temă abordată în cadrul întrevederii de marți. Premierul Ciucă a declarat că reprezentanții Executivului cunosc necesitatea asigurării unui sistem fiscal predictibil pentru cei care au afaceri și fac investiții în economie. De asemenea, s-a discutat despre măsurile de debirocratizare adoptate până acum de Guvern și pașii care trebuie urmați, astfel încât acest proces să ducă la o digitalizare accelerată a instituțiilor publice.
La întâlnirea de la Palatul Victoria au participat Florin Jianu – președinte CNIPMMR, Ovidiu Niculescu – președinte de onoare CNIPMMR și alți reprezentanți ai IMM-urilor. Din partea Executivului au fost prezenți Constantin-Daniel Cadariu – ministrul Antreprenoriatului și Turismului, reprezentanți ai ministerelor Energiei și Finanțelor, dar și membri ai Cancelariei primului ministru.
Sursă foto: Arhivă
• Material realizat cu sprijinul Biroului de presă al Guvernului României